Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) bünyesinde faaliyet gösteren ve çoğunluğunu telekomünikasyon ve bilgisayar faaliyetleri ile iştigal eden üyelerden oluşan 31. Meslek Komitesi, meslek grubunu temsil eden üyeleri ile yıllık değerlendirme toplantısında bir araya geldi.

Ev sahipliğini 31. Meslek Komitesi Başkanı İbrahim Arabul, Meclis Üyeleri; Behlül Bayrak, Necmettin Kırık, Komite Başkan Yardımcısı Enes Sevindik ve Komite Üyesi Ahmet Şehit yaptığı toplantıya Sakarya İş- Kur İl Müdürü Tekin Kaya ve çok sayıda sektör temsilcisi iştirak etti.

Açılış konuşmasını 31. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyesi Necmettin Kırık yaptı. Kırık konuşmasında komite faaliyetleri ile ilgili bilgi vererek sektörün ilimizde ve bölgemizde gelişmesi adına yaptıkları çalışmalar hakkında davetlilere bilgi verdi.

Meclis Üyesi Necmettin Kırık bilişim sektörünün gelişiminin bir sektör birliği ihtiyacı doğurduğunu ifade ederek ulusal anlamda faydalı olacağına ve sektörün temsil gücünü artıracağına dikkat çekti.

Sakarya İş- Kur İl Müdürü Tekin Kaya ise İş-Kur faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Kaya konuşmasında 2016 yılında sertifikasyon programları çerçevesinde toplam 13bin kişinin istihdam konusunda desteklendiğini ifade etti.

Girişimciliğin de önemine değinen Tekin Kaya erişkinler olarak Avrupa’da %12, sadece Fransa’da %20, Türkiye’de ise %4 oranında bir girişimci olduğunu belirterek “Bunun yanı sıra girişimcilik kurslarına katılarak iş hayatına atılanların oranı %30 ‘dur. Bu da önemli bir orandır.”dedi.

Kaya ayrıca İş-Kur Sakarya olarak istihdamın desteklenmesi adına 2016 yılında iş gücü piyasasının 65 milyon TL fonlandığını ifade ederek, “Önceden iş sahibi olmayan, iş bulamayan insanlar girişimciliğe yönelirken bugün baktığımızda meslek sahibi iş sahibi insanlarının da iş fikirlerini hayata geçirmek için girişimciliğe yönlendiklerini görüyoruz. Bu çok güzel bir gelişme.” Dedi.

Sakarya İş- Kur İl Müdürü Tekin Kaya’nın ardından kürsüye gelen 31. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyesi Behlül Bayrak ise bilişim ve cep telefonu sektörünün hızlı bir değişim içinde olduğunu dile getirerek dünyada yaşanan ekonomik krizden bu sektörün de olumsuz etkilendiğini ifade etti.

Bayrak konuşmasının devamında SATSO öncülüğünde yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek “Cep telefonculuk artık bir meslek ve ciddi bir sektör haline geldi. Artık bu sektör ile ilgili kanun ve kural çalışmaları yapılıyor. Gelip geçici değil çocuklarımıza bırakacağımız bir meslek oldu. Biz de SATSO’da sektörün temsilcileri olarak tüm sorunlarımızı dile getiriyor yapıcı bir şekilde çözümüne katkı sağlıyoruz. Üyelerimizin desteği her zaman çok önemlidir. Verdiğiniz destekle sektörümüzü geliştirme adına çalışmalarımız devam edecektir.” diye konuştu

Haber Tarihi : 6/1/2017
Haber Medya
Paylaş