Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren ve çoğunluğunu mobilya imalatı ile iştigal eden üyelerin oluşturduğu 8 ve 26. Meslek Komiteleri üyeleri, Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı (İSMOB), mobilya ve dekorasyon fuarına iştirak etti.

5 kıtadan 81 ülkeyle kurulan ihracat bağlantıları ile sektöre moral veren İstanbul Mobilya Fuarı (İSMOB), TÜYAP’ın Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) işbirliğiyle 10-15 Ocak tarihleri arasında mobilya modasına önemli bir imza attı.

fuara Sakarya meslek liseleri mobilya bölümü öğrencileri,  8 ve 26. Meslek Komiteleri üyeleri, mobilya sektörü anlamında çok önemli bir yere sahip olan İSMOB Fuarı’nın hem sektör temsilcileri hem de mesleği tercih eden öğrenciler açısından oldukça verimli olduğunu dile getirdi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’ndan fuara 26.Meslek Komite Başkanı Sadullah Balıkçıoğlu ve Komite Başkan Yardımcısı İsmet Durak meslek lisesi  mobilya bölümü öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan 100 kişilik heyet sektördeki gelişmeler ve inovasyon çalışmalarını yakından takip etme imkanı buldu.

Komite üyeleri yaptıkları değerlendirmede, Avrasya’nın en büyük, dünyanın en önemli üçüncü mobilya fuarı olan İSMOB’a 81 ülkeden sektör temsilcileri ile birlikte 120 binin üzerinde ziyaretçi katıldı. Ayrıca, Ekonomi Bakanlığı desteğiyle 35 ülkeyle de özel alım heyeti programı düzenlenen fuarın uluslararası anlamda önemine değindiler. Üyeler ayrıca “Geleceğim Mobilya” projesi kapsamında gerçekleştirilen fuar organizasyonları, eğitim programları teşvik çalışmaları neticesinde meslek liselerinde mobilya bölümü tercihinin %70 oranında artış gösterdiğini belirterek memnuniyetlerini dile getirdiler.

Üyeler ayrıca, sektörün gelişimini yakından izlemek ve öğrencilerin, bu sektörün geleceğine yönelik ciddi fikir sahibi olmalarına yardımcı  olmak amacıyla düzenlenen fuar ziyaret programı için Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’na desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.

 


 

 

Haber Tarihi : 10/2/2017
Haber Medya
Paylaş