Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren ve çoğunluğunu medikal firmaların oluşturduğu 15. Meslek Komitesi SGK anlaşması yapan medikal firmaların sistem kullanımına yönelik sorunlarını masaya yatırdı.

Sosyal Güvenlik kurumuyla sözleşme yapan firmaların sistem kullanımında yaşadıkları sorunların istişare edildiği ve sistem hakkında bilgilendirme yapılan bir toplantı düzenlendi.

Toplantıya SGK İl Müdürü Erhan Çavuş, 15. Meslek Komite başkanı Ercan Başnuh, Komite ve Meclis Üyeleri ile medikal firma yetkilileri iştirak etti.

Toplantıda konuşan 15. Meslek Komitesi Başkanı Ercan Başnuh şunları dile getirdi: “15. Meslek grubu içinde özellikle medikal firmalarını ilgilendiren 2014 yılından beri devam eden süreç var. Bu süreçle alakalı hepimiz değişik gruplarla bu çalışmaları ortak olarak yürüttük ve çalışmalarımızı bu noktaya kadar getirdik.  Birtakım eğitimler alarak ilgili yasanın öngörmüş olduğu fiziki şartları oluşturarak bir eğitim süreci geçirdik. Bu eğitim süreci sonunda meslek sertifikalarımız oluştu ve biz bu çalışmaları Sakarya’da 50 medikal firma ile birlikte yaptık. Memnuniyetle söyleyebilirim ki SATSO’nun ve meslek komitemizin yönlendirmesiyle yaptık.  Sonuç itibariyle Sakarya’da bütün firmalar medikal ruhsat almış ve bu anlamda yasanın yasanın tarif etmiş olduğu ‘tıbbi cihaz satış noktası’nı oluşturmuştur.

Kapısında medikal yazan her işletmenin, denetlenmiş, kuralları konmuş, birçok aşamayı geçen ürünleri sağlıklı bir şekilde hasta sahibine ya da hastanın kendine ulaştırmaya hazır hale geldiğimiz bir noktadayız.  Bu çalışmanın bir başka yönü daha var. Bu çalışma aynı zamanda SGK ile optikçilerin ve eczanelerin yapmış olduğu sözleşmeler gibi medikal firmaların da bu ürünleri direkt hastalara verip bunu sistem üzerinden faturalandırılacakları bir sisteme doğru gideceğimizi bilerek bu yolculuğa başladık bugün o noktaya geldik.

SGK’yı ilgilendiren faturaları direkt kendimiz oluşturacağız yani hastadan bedelini alıp faturayı kendisine verip onu SGK ile baş başa bırakmayacağız. Biz o faturaları kendi sistemimiz içerisinde halletmiş olacağız ve böyle bir tarza bürünmüş olacağız, son tarih 31 Mayıs 2017’dir.” Diyerek sistemin uygulanması konusunda bilgi verdi.

 

SGK İl Müdürü Erhan Çavuş ise SGK’nın söz konusu sistem ve medikal firmalara yönelik çalışmaları hakkında bilgi vererek “ Vatandaşlara hizmet götürme amacı içerisindeyiz. 15. Meslek Komitesi ile iç içe çalışıyoruz, bütünleşik bir şekilde sorunlara çözüm üretmek amacındayız. Birlikte işbirliği ile sorunlarımıza çözüm bulmalıyız” diye konuştu

Haber Tarihi : 9/5/2017
Haber Medya
Paylaş