Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren ve 7. 18. ve 34. Meslek komiteleri;  ortak istişare toplantısında sektörlerini ilgilendiren konular ile ilgili karar aldılar.

SATSO 7.Meslek Komitesi organizasyonunda yapılan toplantıya;  AGDAS Genel Müdürü Kenan Demir, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Hüsnü Gürpınar ve Yönetim Kurulu Üyeleri, 7. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyeleri; Faruk Öz ve Adem Bilgen, Komite Üyesi Atilla Beyazhan, 34.Meslek Komite Meclis Üyesi Kadir Savaş, 18.Meslek Komitesi’nden Meclis Üyesi Huseyin Emanet, Sakarya Müteahhitler Birliği Üyeleri iştirak etti.

7. Meslek Komitesi Başkanı Doğan Çatalbaş müteahhitleri, inşaat mühendislerini ilgilendiren konut inşasında konular, sorunlar ve çözüm önerileri üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.

İstişare toplantısı niteliğinde gerçekleştirilen görüşmenin ardından bazı kararlar alındı buna göre;

 Doğalgaz projeleri 01/05/2017 tarihinden sonra onaylatılmış binalarda,  kombi eğer açık balkonda ise eskisi gibi kombi dolabı değil, altı ve üstü kapalı boy dolap ile kapatılması gerektiği, sayaç muhafaza kutularının önünde numaratörü ve vanası görünecek şekilde şeffaf dizayn edilmesi gerektiği vurgulandı.

Kombilerin uzun ömürlü olması, yakıt tasarrufu sağlaması ve dış hava şartlarından etkilenmemesi adına açık mekanlar yerine kapalı iç mekanlarda olmasının faydalı olacağının dile getirildiği toplantıda ayrıca, kombilerin koyulacağı yere mutlaka yoğuşma gideri için atık su tesisatı bırakılması gerektiği ifade edildi.

Yoğuşmalı kombilerin giderlerinin asitik sıvı olması sebebiyle balkona ve çevreye akacak şekilde bırakılmasına müsaade edilmemesine değinildi.

Toplantı ile ilgili değerlendirmede bulunan 7. Meslek Komitesi Başkanı Doğan Çatalbaş şunları dile getirdi:

“İnşaat aşamasında iken görüntü kirliliği oluşturmaması ve estetik görüntü açısından kombilerin bacalarının bağlanabileceği seramik atık gaz baca sistemleri uygulanabilir. Doğalgaz tesisatlarının mutlaka sertifikalı firmalara yaptırılması aksi durumda tesisatların söktürülmesi söz konusu olabilmektedir. Müteahhitlerin önce aboneliklerini yaptırıp projelerini onaylattırdıktan sonra doğalgaz tesisatlarını yaptırmaları önemlidir. Projesiz yapılan tesisatlar AGDAŞ tarafından söktürülebilmektedir. Müteahhitlerin sertifikalı firma ile doğalgaz açım dahil olarak anlaşma yapması tekrardan müşteriden doğalgaz açım ücreti talep edilmemesi gerekmektedir. 01/01/2017 tarihinden itibaren AGDAŞ'ın yapmış olduğu Abone bağlantı işlemleri, abonelik devir işlemleri ve servis kutu talepleri sadece sertifikalı firmalar tarafından ücretsiz olarak yapılmaktadır. Doğalgaz tesisatı topraklamaları için bina topraklaması kullanılabilir.” dedi.

Haber Tarihi : 9/6/2017
Paylaş