Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren ve çoğunluğunu eğitim faaliyetleri ve danışmanlık alanında iştigal eden üyelerin oluşturduğu 29’uncu Meslek Grubu üyelerinin talebi ve komitenin öncülüğünde başlatılan İş Hukuku Seminerlerinin ikincisi üyelerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Seminer Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Eski İş Başmüfettişi Bülent Yıldırım tarafından verilen seminerde Sosyal Güvenlik Kurumu ve Çalışma Bakanlığı mevzuatıyla ilgili kanun ile kanundaki düzenleme ve değişiklikler hakkındaki detaylı bilgi verildi.

Günlük-maktu-saatlik ücret, bordrolama hataları,(fazla çalışma-resmi tatil), işe iade davası ve temel yanlışlar, sosyal iş müfettişi denetim - rapor süreci, iş akdinin feshi ve usul hataları, denkleştirme serbest zaman telafi çalışması hataları hakkında bilgi veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Eski İş Başmüfettişi Bülent Yıldırım, iş dünyasından örneklemeler vererek interaktif bir şekilde gerçekleştirdiği seminerde katılımcılara tarafların hakları ve kurallar konusunda bilinçli olmaları gerektiğini vurguladı.

29. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyesi Yusuf Murat Emir, mevuzat değişiklikleri konusunda üyelerden gelen talep üzerine başlattıkları bilgilendirme seminerlerinin faydalı olduğunu dile getirerek desteklerinden dolayı SATSO Yönetimine teşekkür etti.

Haber Tarihi : 14/11/2017
Haber Medya
Paylaş