Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası binyesinde faaliyetlerini sürdüren ve eğitim ve öğretim faaliyetleri ile iştigal eden üyelerin oluşturduğu 29. Meslek Komitesi İl Milli Eğitim İşbirliği ile  Disleksi Öğretmen Farkındalık Eğitimi düzenledi.

SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Bünyamin Müftüoğlu’nun girişimleri ve 29. Meslek Komitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Disleksi Öğretmen Farkındalık Eğitimi Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Eğitim Politikaları Daire Başkanlığından Özel Eğitim Uzmanı Ulviye Şener Akın tarafından verildi.

Şehit Erol Olçok Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminere SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Bünyamin Müftüoğlu, 29. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyeleri; Mustafa Yıldırım ve Kenan Taçyıldız, Komite Başkanı Ebru Kırtaş, Komite Üyeleri ve eğitim sektöründen çok sayıda temsilci iştirak etti.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Salih Güvendi'nin açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen SATSO 29. Meslek KOmitesi Başkanı Ebru Kırtaş, Kişilerin normal veya üstün zeka düzeyinde olmasına rağmen okuma, yazma ve dil becerilerinde problem yaşamalarına sebep olan özel öğrenme bozukluğu olarak adlandırılan Disleksi’nin önemini vurguladı

Özel Eğitim Uzmanı Ulviye Şener Akın tarafından özgül öğrenme bozukluklarından biri olan Disleksi'nin ne demek olduğu, belirtileri, tedavi yöntemleri ve uzman tavsiyeleri hakkında bilgiler verildi.

Oldukça yoğun bir katılımla gerçekleştirilen eğitimde Özel öğrenme güçlüğü ( okuma- anlama güçlüğü - disleksi, yazma güçlüğü- disgrafi, aritmetik ve matematik güçlüğü- diskalkuli ) ,öğrenme güçlüğünün belirtileri, öğrenme güçlüğü olan öğrencilerin belirlenmesi: Öğrenme güçlüğü olan öğrencilerin tanılanmaya göndermeden önce sınıfta alınacak tedbirler ve etkili öğretimsel düzenlemelerin yanı sıra öğrenme güçlüğü olan öğrencilere akademik güçlüklerine neden olan problemler ve çözüm önerileri,dikkatin attırılması, belleğin güçlendirilmesi ve kalıcı öğrenme hakkında bilgilendirme ve akademik başarıyı (sınav başarısını) attırmak için yapılması gerekenler konusunda detaylı bilgiler verildi.

 

Haber Tarihi : 25/12/2018
Haber Medya
Paylaş