Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ( SATSO ) bünyesinde kurulan ve bir süredir Sakarya kent bütününe yönelik verimli çalışmalarını sürdüren SATSO Turizm Komisyonu, yeni kurulan Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ( SUBÜ ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık’a hem hayırlı olsun ziyareti hem de Sapanca’daki Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü için SATSO Turizm Komisyonu tarafından kurulacak mutfak konusunda anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi ve değerlendirmelerde bulundu.

Ziyarete, SATSO 21. Meslek Komitesi ve Turizm Komisyonu Başkanı Taner Belge ile beraberindeki komisyon üyeleri olan 21. Meslek Komitesi Üyesi Erkan Eminoğlu, SAÜ İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sima Nart, SUBÜ Sapanca MYO Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Servet Sezgin, Sapanca Kırkpınar Turizm MYO Öğretim Görevlisi Erkan Türkseven ve SAKÜT Başkanı Sapanca Turizm Information Sorumlusu Cemal Karaağaç katıldılar.

Rektör Sarıbıyık, ziyaret için SATSO Turizm Komisyonu Başkanı Taner Belge ve komisyon üyelerine turizm konusundaki çalışmaları için teşekkür etti. Yeni kurulan Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin Sakarya kenti vizyonuna katacağı akademik düzeyli hedeflerinden söz eden Sarıbıyık, SATSO Turizm Komisyonu tarafından Turizm Fakültesi’ne kazandırılacak mutfak oluşumu duyarlılığına da müteşekkir olduklarını belirtti.

Turizm Komisyonu Başkanı Taner Belge, komisyonun turizm ve kültürel alandaki çalışmaları ile projeleri konusunda Rektör Sarıbıyık’a bilgiler verdi.

Taner Belge, SATSO Başkanı Sayın Akgün Altuğ’un turizm alanındaki Sakarya destinasyonları ve markalaşmaya yönelik verdiği önemden dolayı çalışmalarımızı yakınen takip etmekte ve desteklerini sürdürmektedir. SATSO Turizm Komisyonu tarafından, Turizm Fakültesi’ne gerekli olan uygulamalı mutfağın, diğer komisyon üyelerinin de verimiyle en kısa sürede kazandırılacağını belirten Belge, bu konuya katkıda bulunacak muhtemel paydaşların desteklerini esirgemeyeceklerine inandığını ifade eti.

 

Haber Tarihi : 29/1/2019
Paylaş