Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren ve çoğunluğunu eğitim ve öğretim kurumlarının oluşturduğu 29. Meslek Komitesi organizasyonu ile ‘Muhasebe Uygulamaları ve Özlük Hakları (Bordrolama) Eğitimi’ düzenlendi.

Söz konusu eğitim Mali Müşavir Lütfi Gülbenk ve Avukat Esma Gülbenk gözetiminde gerçekleştirildi.

Şirketlerin muhasebe ve özlük hakları uygulamaları konusunda eksikliklerin kapanması, yasal gerekliliklere uygun iş yapmalarını sağlamak, temel seviye ücret ve mevzuat bilgisi edinmelerini sağlamak ve temel iş kanununu öğrenmeleri amacıyla gerekli bilgiler verildi. Eğitimde ek olarak; muhasebe uygulamaları ve özlük işlerinin amaç ve işlevleri, görev ve sorumlulukları, yapılması gerekenler, bordrolama türleri, sigorta işlemleri ve ücret tarifeleri hakkında detaylı bilgiler anlatıldı.

Eğitmenler bordro ve bordo uygulamalarının önemli bir konuma sahip olduğunu ve kolay görünen ancak karmaşık bir süreç olduğunu vurguladı. İşletmenin iş kanununa göre hareket etmesini sağlamanın bordro çalışanlarından geçtiğini ve eğitimin işletmelere hukuki ve yasal yönden düzenli yürütmeye yardımcı olacağının altını çizdiler.

Katılımın yoğun olduğu eğitimin sonunda katılımcılara katılım belgesi takdim edildi
Haber Tarihi : 10/5/2019
Haber Medya
Paylaş