Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Turkcell işbirliği ile gerçekleştirilen, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası da dahil olmak üzere ülke genelinde 24 farklı ilde düzenlenen, “ Geleceği Yazan Kadınlar” projesinde il finalleri gerçekleştirildi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyetlerini yürüten Kadın Girişimciler Kurulu’nun öncülüğünde Mart ayında başlayan proje kapsamında katılım gösteren 50 kişi, Java diliyle Android uygulama geliştirme ve firebase konularında 60 saatlik yüz yüze ve online bir eğitim aldılar. Alınan eğitimler neticesinde katılımcılar tarafından 15 proje sunumunun ardından bu projelerden 5 tanesi de il finaline çıkmaya hak kazandı.

İl Finalinde jüri karşısında projelerini sunan girişimciler arasından Reyhan Kangal ve Elif Yazıcı ile Büşra Göral ve Merve Çobanoğlu geliştirdikleri iki proje ile 2 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek olan Türkiye Yarı Finali’ne katılmaya hak kazandılar.

Türkiye genelinde geliştirilen 429 projeden 141 tanesi il finallerine kalırken bu projelerden 55 tanesi de Türkiye Yarı Finaline katılmaya hak kazandı.

Gerçekleştirilen il finallerinin ardından görüşlerini bildiren Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, “Günümüzde artık bilişim ve yazılım teknolojileri hayatımızın her alanına girmiş, günlük işlerimizi kolaylaştırmış durumda. Bu teknolojilere yönelik geliştirilen yeni projelere de her zaman ilgiyle yaklaşılıyor. Mobil yazılım ve uygulama geliştirme konusunda kadın girişimcilerimizden de birçok faydalı proje çıkacağını düşünüyoruz. Sakarya’mızı İstanbul’da temsil edecek olan kadın girişimcilerimize başarılar diliyorum. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak daima destekçileri olacağız.” ifadelerini kullandı.

 

           

 

 

 

 

 

Haber Tarihi : 18/10/2019
Haber Medya
Paylaş