Sakarya Ticaret ve Sanayi Odasında çalışmalarını yürüten ve çoğunluğunu ısıtma, soğutma ve mekanik tesisat sektöründe faaliyet gösteren firma temsilcilerinin oluşturduğu 7. Meslek Komitesi’nin gelenekselleşmiş futbol turnuvasının ‘2019-2020 Fuat Saygılı’ sezonunda şampiyon belli oldu. Final maçında Delta Teknik firması, Özler Teknik firmasını 5-3’lük bir skor ile mağlup ederek şampiyonluk kupasına ulaşan taraf oldu.

Katılanlar

Söz konusu turnuvanın final müsabakalarına SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yüksel Avşar, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Doğan Çatalbaş, Yönetim Kurulu Üyeleri; Bünyamin Müftüoğlu ve Semih Çokay, Meclis Üyesi Recep Sandıkçı, Ali Candan, 7.Meslek Komitesi Başkanı Emre Şahin, Sakaryaspor Başkanı Cumhur Genç, Tesisatçılar Odası Başkanı Emre Muti, 7.Meslek Komitesi üyeleri ile firma temsilcileri ve çok sayıda futbol sever iştirak etti.

Formül Plastik ve Akel Teknik ana sponsorluğunda gerçekleştirilen turnuvanın final müsabakaları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yüksel Avşar ve 7. Meslek Komitesi Başkanı Emre Şahin’in başlama vuruşuyla başladı.

Veteranlar Berabere Kaldı

Final günü “Veteranlar Müsabakası” ile başladı. Firma sahiplerinin karşılaştığı iki takımın mücadelesi berabere sonuçlandı.

3.lük Tek Yapı’nın

Veteran takımların karşılaştığı maçın ardından turnuvanın üçüncü takımının belirlendiği 3.’lük mücadelesi gerçekleşti. Tek Yapı ile Akel Teknik takımlarının karşılaşmasında penaltı atışları sonucu gülen taraf Tek Yapı oldu. Takım turnuvayı üçüncülük ile tamamladı.

Şampiyon Delta Teknik

Günün en son ve beklenen karşılaşması olan final karşılaşmasında Delta Teknik ile Özler Teknik takımları karşılaştı ve rakibini 5-3’lük bir skor ile mağlup eden Delta Teknik, turnuvada şampiyonluğa ulaşan taraf oldu.

Turnuva Skorları

63 gün süren ve 14 takımın mücadele ettiği turnuvada;

- 168 sporcu mücadele etti,

- 92 karşılaşma oynandı,

- 442 gol atıldı,

- 29 gol ile Delta Teknik takımından Agah Şen gol kralı oldu.

Turnuvanın Enleri Ödüllendirildi

Gerçekleştirilen ödül töreninde turnuvanın enleri ödüllendirildi.

-  Turnuvada görev yapan hakemler İbrahim Sahip ve Ahmet Eşsiz’e SATSO Eski Meclis Üyesi Adem Bilgen tarafından plaket takdim edildi.

-  Final maçını canlı sunan spiker Oktay Sarı’ya SATSO Eski Meclis Üyesi Faruk Öz tarafından plaket takdim edildi.

- Turnuvaya katkı veren Hasan Yavuz’a SATSO Meclis üyesi Recep Sandıkçı tarafından plaket takdim edildi.

- Turnuvanın en centilmen oyuncusu seçilen Akel Teknik takımından Uğur İşnel’e SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Semih Çokay tarafından plaket takdim edildi.

- En centilmen takım seçilen Suat Kayaalp takımına SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Bünyamin Müftüoğlu tarafından plaket takdim edildi.

- Attığı 29 gol ile turnuvanın gol kralı olmayı başaran Delta Teknik takımından Agah Şen’e ödülü SATSO 7. Meslek Komitesinden Meclis Üyesi Ali Candan tarafından takdim edildi.

- Turnuva’nın ana sponsoru olan Formül Plastik ve Akel Teknik firmalarının temsilcilerine teşekkür plaketlerini SATSO 7. Meslek Komitesi Başkanı Emre Şahin tarafından takdim edildi.

Kupa Töreni

Turnuvanın kupa töreninde; turnuva üçüncüsü Tek Yapı takımına kupasını ve oyunculara madalyalarını SATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Doğan Çatalbaş takdim etti.

Turnuvayı ikinci olarak tamamlayan Özler Teknik takımına kupa ve madalyalarını SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yüksel Avşar takdim etti.

Turnuvayı şampiyon olarak tamamlayan Delta Mühendislik takımına kupa ve madalyaları Sakaryaspor Başkanı Cumhur Genç tarafından takdim edildi. Aynı zamanda Sakaryaspor’a destek olmak için 7.Meslek Komitesi tarafından alınan 54. yıl özel forması da Cumhur Genç tarafından şampiyon takıma hediye edildi.

Kupa töreninde konuşan SATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Doğan Çatalbaş, turnuvaya destek olan herkese teşekkürlerini ileterek, “ Turnuvamıza bu sene ismini verdiğimiz, geçen yılın şampiyonu Fuat Saygılıyı saygı ve rahmetle anıyoruz. 14 takım ve 168 sporcumuz ile sektörümüzün kaynaşması adına çok verimli bir turnuvayı daha geride bıraktık. Özellikle şampiyon takım başta olmak üzere tüm takımları tebrik ediyorum. Bizler SATSO 7. Meslek Komitesi olarak sektörümüzün hem faaliyetlerini daha iyi yerlere getirmek, hem de birbiri arasındaki ilişkiyi güçlendirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Sakaryaspor’un başlattığı forma kampanyasına destek olmak için komite olarak 54. yıl özel formasından 1 adet alarak şampiyon takıma hediye ettiklerini belirten Sayman Üye Çatalbaş, herkesi Sakaryaspor’a destek olmaya davet etti.

Kupa töreninin ardından konuşan SATSO 7. Meslek Komitesi Başkanı Emre Şahin ise “SATSO 7. Meslek Komitesi olarak sektörümüzün değerli meslektaşlarından Rahmetli Fuat Saygılı anısına düzenlediğimiz turnuvamıza katılımın yüksek olması bizleri onurlandırdı. Futbolun sadece futbol olmadığını, sektörel dayanışmaya da vesile olduğunu bu organizasyonlarımız sayesinde görüyoruz. Seyir zevki yüksek gerçekleşen bu turnuvada boy gösteren tüm takımlarımızı ve özellikle şampiyon olan Delta Teknik takımını 7. meslek komitesi adına tebrik ediyor ve turnuvamıza destek veren, ilgi gösteren herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Haber Tarihi : 24/1/2020
Haber Medya
Paylaş