Sayın Üyemiz,

14/02/2020 tarih 31039 sayılı resmi gazete ile Türk Ticaret Kanunu ve özel sigortacılık mevzuatı kapsamında risk üstlenen tüm kurum ve kuruluşlar ile acenteleri kapsayan SİGORTA SÖZLEŞMELERİNDE BİLGİLENDİRMEYE İLİŞKİN YÖNETMELİK yayımlanmış olup bu yönetmelik ile birlikte 28/10/2007 tarihli ve 26684 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Sigorta Sözleşmelerinde Bilgilendirmeye İlişkin Yönetmelik yürürlükten kaldırılmıştır.

Bahsi geçen yönetmelikte kısaca; bilgilendirme yapılmasının zorunlu olduğu, yazılı ve sözlü bilgilendirmelerin kayıt altına alınması gerektiği ve bilgilendirme yapıldığının ispatı sigortacıya ait olduğundan, yapılan bilgilendirmenin ispat edilememesi durumunda sigorta ettiren sigorta sözleşmesini feshedebileceği gibi, varsa uğradığı zararın tazminini de talep edebileceğinden ve bilgilendirme metinlerinde bulunması gereken ibarelerden bahsedilmektedir. Ayrıca Sigorta ettiren, sigortalı ve lehdarların, sigortacılığa ve mevzuata ilişkin gelişmelerden sürekli olarak bilgilendirilmelerini teminen sigortacı, gerekli bilgi işlem altyapısı çalışmalarını yapmak ve bu çerçevede Bakanlıkça belirlenecek şartları yerine getirmek üzere idari ve teknik tedbirleri alması gerektiğinden bahsedilmektedir. 

14/02/2020 tarih 31039 sayılı resmi gazete ile Türk Ticaret Kanunu ve özel sigortacılık mevzuatı kapsamında risk üstlenen tüm kurum ve kuruluşlar ile acenteleri kapsayan SİGORTA SÖZLEŞMELERİNDE BİLGİLENDİRMEYE  İLİŞKİN YÖNETMELİK'e aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/02/20200214-2.htm  bilgilerinize rica ederim.

Saygılarımızla,


Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası



Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın tüm duyurularına ulaşmak için tıklayınız.

 

SATSO Mobil Uygulama
 AppStore  Google Play      
 
Sosyal Medya Hesaplarımız
 Instagram  Twitter  Facebook  Youtube  Linkedin

 

 

Haftalık E-Bülten
Sakarya Ekonomi Dergisi

 


Haber Tarihi : 14/2/2020
Paylaş