Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde çalışmalarını yürüten ve çoğunluğunu yiyecek, içecek ve konaklama sektöründe faaliyet gösteren firma temsilcilerinin oluşturduğu 5. Meslek Komitesi, SGK Sakarya İl Müdürlüğü ve Sakarya Üniversitesi işbirliği ile kayıt dışı istihdam sorununa yönelik bir toplantı düzenledi.

SATSO hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıya 5. Meslek Komitesi Başkanı Hasan Alptekin, Meslek Komitesinden Meclis Üyeleri; Savaş Yılmazer, Muhammet Alican Sak, Gökhan Tiryaki ve Komite Üyesi Hasan Arıcanlı, Osman User, Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden Prof. Dr. Mustafa Çağlar Özdemir, üniversite akademisyenleri, SGK denetmenleri ve komite üyesi firma temsilcileri katıldı.

Toplantıda üniversite öğrencilerine yönelik kayıt dışı istihdamın engellenmesi adına karşılıklı olarak sorunlar dile getirildi ve çözüm önerileri sunuldu.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren 5. Meslek Komitesi Başkanı Hasan Alptekin, komite çalışmaları bilgi vererek kayıt dışı istihdam konusunda üyelerin de sorunları olduğunu dile getirdi. Alptekin konuşmasında, “600’e yakın üyemiz mevcut, komite olarak iki yıldır görev yapıyoruz. Bizler, toplantımızın konusu olan kayıt dışı istihdam gibi daha birçok konunun çözülmesinde kurumlarımız ile işbirliği içerisinde çok yol kat edeceğimize inanıyoruz.”  ifadelerini kullandı.

Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden Prof. Dr. Mustafa Çağlar Özdemir ise “Kayıt dışı istihdam sektörde çok önemli bir sorun. Öğrencilerimiz geçimini sağlarken bir yandan da iş hayatında ciddi tecrübe elde ediyorlar. Bu sayede de iletişim becerileri ve girişimcilik kapasiteleri artıyor. İşverenler de öğrencilere istihdam sağlamaktan memnun olsalar da kayıt dışı istihdam stresine girmek istemiyorlar. Bu doğrultuda, SATSO, SGK Sakarya İl Müdürlüğü ve Sakarya Üniversitesi işbirliğinde bir çözüm üretmeye gayret ediyoruz” dedi.

Toplantıda komite üyeleri, SGK denetmenleri ve üye firma temsilcileri görüşlerini sunarak yapılması planlanan çalışmaların sağlayacağı avantajlar ve dezavantajlar adına değerlendirmelerde bulundular

 

 

Haber Tarihi : 13/3/2020
Haber Medya
Paylaş