Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde çalışmalarını yürüten ve çoğunluğunu mühendislik ve mimarlık hizmetleri sektöründe faaliyet gösteren firma temsilcilerinin oluşturduğu 18. Meslek Komitesi, Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı'nın düzenlediği 'İmar Yönetmeliği Taslağı Toplantısı'na katıldı.

SBB İmar İşleri Dairesi Başkanlığı'nda gerçekleşen söz konusu toplantıya SATSO'yu temsilen 18. Meslek Komitesi Başkanı İlker Ergül, Komite Üyesi Halil Atay, Murat Şık, Nuralp Peker ile SBB adına İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Mustafa Deverenli, Şube Müdürü ve daire personelleri ile Sakarya Müteahhitler Birliği temsilcileri iştirak etti.

Toplantıda şehrimizin imar planına katkı sunmak için ayrıntılı bir rapor hazırlayarak katılan SATSO heyeti bu rapor ile birlikte görüş ve önerilerini aktardı.

Toplantının ardından değerlendirmelerde bulunan SATSO 18. Meslek Komitesi Başkanı İlker Ergül, "Bugün şehrimizin imarı ve geleceği için son derece önem arz eden ve Sakarya'nın kendine ait olacak planlarını oluşturmak için önemli bir toplantıya SATSO'yu temsilen katılım gösterdik. Bir şehrin planlı bir şekilde büyümesinin ne kadar önemli olduğunu gösteren dünyada bir çok örnek mevcut. Bizler de şehrimizin geleceğini tasarlarken bir plana sadık kalınmasını savunuyor ve bunun için çalışıyoruz.

Nüfus yoğunluğunun her geçen gün arttığı Sakarya'da, imar planı ile gelecekte daha yaşanabilir bir şehir tasarlamak bir zorunluluk arz etmektedir. Tasarlanacak imar yönetmeliği ile şehrimiz bir kimliğe kavuşacaktır. Planlı büyüme ile yapılardaki deprem riskini en aza indirmek mümkün olacaktır. Toplantıda sunduğumuz ayrıntılı raporda şehrimiz için gerekli olduğunu düşündüğümüz ve imar planına katkı sağlayacak birçok konuda ayrıntılı olarak fikirlerimizi beyan ettik. Doğru bilinen yanlışları tespit edip bunların gelecekte de yapılmaması için görüşlerimizi raporumuzla beraber sunduk.  Raporumuzda sunduğumuz önerilerimizle sektör temsilcileri olarak bizlerin ve belediyelerimizin yaşadığı sorunları ortadan kaldıracak öneriler geliştirdik. Yapıların belirli bir standartlarda inşa edilmesi, arsaların yapılara uygun seçilmesi, asansörler, çatılar, bodrum ve otopark planları gibi her konuya raporumuzda değindik ve imar yönetmeliğine katkı sağlamayı hedefledik.

Şehrimizde; planlı büyüme, kentsel dönüşüm ve depreme hazırlık konuları bir zorunluluktur. Gerçekleşen bu toplantıda şehrimizin geleceği adına sunduğumuz görüş ve önerileri en ince ayrıntısına kadar dinleyen İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı'na ve tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz. Yapılacak olan yönetmelik için detaylı bir şekilde çalışılmasının Sakarya adına umut verici olduğunu düşünüyor ve daha fazla işbirliği içerisinde destek olmayı istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Haber Tarihi : 20/3/2020
Haber Medya
Paylaş