Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde çalışmalarını yürüten, Unlu Mamuller, Et ve Süt Ürünleri sektörü temsilcilerinin oluşturduğu 27. Meslek Komitesi, aylık olağan toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantının ana gündem maddesini açık ve semt pazar yerlerinde açıkta satılan ürünlerin denetimi konusu oluşturdu.

Konu ile ilgili komite adına açıklamada bulunan 27. Meslek Komitesi Başkanı Gülfer Kılıç, açıkta satılan ürünlerin pandemi sürecinde daha da riskli olabileceğini belirterek şunlara değindi; “Tüketicinin kaliteli ve hijyenik ürünlere ulaşma hakkı her sektörde geçerlidir. Artık günümüzde paketlenmiş, üzerinde üretim yeri, zamanı, kullanılan materyallerin özellikleri ve son tüketim tarihi gibi bilgilerin yer aldığı ürünler çok daha fazla tercih edilmektedir. Organik olarak üretilen, el emeği olan ürünler çok daha değerli olabilmektedir. Ancak özellikle bu pandemi sürecinde hijyene dikkat edilmesi çok daha önem arz etmektedir.

Açık ve semt pazar yerlerinde, açıkta satılan ve herhangi bir denetime tabi olmayan, etiketsiz gıda ürünlerinden ekmek, peynir, zeytin, süt ürünleri, bakliyat ve et gibi ürünlerin mevcut durumda satışının bu uygulamalar ile yapılmaması gerekmektedir. Özellikle Pazar yerlerinde açık satılan ürünler insan sağlığını tehdit etmektedir. Her zaman en önemli şeyin insan sağlığı olduğunu unutmamalıyız. Pazar yerleri gibi yerlerde gıda hijyenine dikkat etmeli ve günümüz şartları neleri gerektiriyorsa bu duruma göre davranmalıyız. Günümüz teknolojilerini kullanarak ürünlerimizi paketli hale getirmeli ve denetimlerden geçtikten sonra satışını yapmalıyız.

Ülkemizde ve tüm dünyada ciddi bulaşıcı reaksiyon gösteren Covid-19 salgınına karşı ciddiyetin elden bırakılmaması, gıda hijyeni konusunda taviz verilmemesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Haber Tarihi : 13/7/2020
Paylaş