KARAR:1
09 Mayıs 2020 tarihinde yayınlanan Mesafeli Satış Yönetmeliğinde asıl işi sigortacılık olmayanların sigorta aracısı olmasının önü açılmıştır.  5684 sayılı kanuna aykırı olması ve tüm itirazlara rağmen yönetmelik iptal edilmemiştir. Kanuna aykırı yönetmeliğin yürürlükte olmasından dolayı sigorta acentelerinin 5684 sayılı kanunda yer alan şartlarla acenteliği sürdürmesinin bir anlamı kalmamıştır.
Sigorta acentelerinin 5684 sayılı Kanuna göre aynı adreste sigorta acenteliğinden başka bir iş yapamaması, aynı şirket bünyesinde başka bir faaliyet yürütememesi, levha ücreti ödemesi, sisteme girecek çalışanın teknik personel şartlarını taşıması zorunluluğu, şubecilik yapan acentelerde sermaye, müdür, genel müdür yardımcısı, genel müdür gibi şartların, acentelerin bulunduğu adresle ilgili asgari fiziki şartların ve ayrıca Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ ne ve bulunduğu şehirdeki ilgili Odaya kayıt olma zorunluluğunun 09 Mayıs 2020 tarihinde yayınlanan yönetmelikten sonra bir anlam taşımadığı açıkça görülmektedir.
İlgili Yönetmelik sebebi ile sigorta acentelerinin yaşadığı mağduriyet hakkında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ ne yazı yazılması hususunun Yönetim Kuruluna arzına. 20.08.2020/31

KARAR:2
Meslek grubumuz ile ilgili genel sorunlar tartışıldı. 20.08.2020/31