Yiyecek, içecek ve konaklama hizmetleri sektörünü temsil ederek SATSO bünyesinde çalışmalar yürüten 5. Meslek Komitesi, sektörel istişare toplantısının ilkini online olarak gerçekleştirdi.

Komite Başkanı Hasan Alptekin yönetiminde Komite Başkan Yardımcısı Osman User, Komite Üyeleri; Savaş Yılmazer, Muhammet Alican Sak, Ali Deribaş, Gökhan Tiryaki ve Hasan Arıcanlı’nın katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda sektör temsilcisi üyelerin talepleri, sorunları ve çözüm önerileri alınarak geliştirilmesi adına değerlendirmelerde bulunuldu.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Komite Başkanı Hasan Alptekin, yeni eğitim-öğretim yılının öğrencilere ve sektöre hayırlı olmasını temennisi belirterek komite çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Başkan Alptekin; “Hizmet sektörü olarak salgın nedeniyle çok zorlu bir süreçten geçiyoruz. Toplum sağlığı açısından alınan tedbirler nedeniyle hizmet sektörü bir anda ciddi bir küçülme yaşadı. 5. Meslek Komitesi olarak da üyelerimizin sorunlarını dinlemeye ve çözüm önerilerini üst kuruluşumuz TOBB’a iletmeye devam ediyoruz. Sektörümüze karşı sorumluluğumuzun bilincinde olarak üyelerimizin taleplerini her zaman önemsiyoruz.

Sektörümüzün birlik olduğu takdirde tüm firmalarımızın daha da kazanabileceği bir sistem geliştirerek ilerleyebiliriz. Bir olduğumuz sürece sektörümüzün kalitesini ve itibarını daha da iyi yerlere getirebiliriz.” ifadelerini kullandı.

Toplantıya katılan üyeler sektörde bir fiyat standardının olmamasına dikkat çekerek, hammadde fiyatlarının sürekli artış gösterdiğini, sözleşmelerin artık 1 yıldan kısa süreli olarak yapıldığını ve böylelikle yatırımların durduğunu dile getirdiler. Sektörün her türlü fiyat değişiminden etkilenen hassas bir sektör olduğunu vurgulayan sektör temsilcileri, istişare kültürünün kazanılması gerektiğini belirttiler.

5. Meslek Komitesi meslek grubu üyesi sektör temsilcilerinin sorunlarının çözümü için gayret edeceklerini ve konuların takipçisi olacaklarını belittiler.

 

Haber Tarihi : 13/10/2020
Haber Medya
Paylaş