İcra Komitesi Başkanı Dirim: “Hayalimiz Kadınların iş hayatında daha ön planda olduğu bir Sakarya oluşturmaktır”

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyetlerini yürüten TOBB Sakarya İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi, 2020 yılının son meclis toplantısını online olarak gerçekleştirdi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ’un da online olarak iştirak ettiği meclis toplantısının Divan Kurulu’nu SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yüksel Avşar, TOBB Sakarya İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Zehra Dirim ve SATSO Genel Sekreter Yardımcısı Mümin Haşil oluştururken, icra komitesi üyeleri de online olarak katılım sağladı.

Toplantıda Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi’nin 2020 yılı çalışmaları değerlendirilirken, geleceğe dönük projeler ve planlar hakkında da görüş ve öneriler konuşuldu.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ; “Sakarya ciddi anlamda tükettiğin fazla üreten bir il konumunda ve şehrimizin bu başarısının ülkemizde de görülmesi gerekiyor. SATSO Sakarya’nın tüm konularda geleceğini planlayan en önemli kuruluşlardan bir tanesidir. İlimizin canlanması amacıyla alınan tüm kararlarda aktif rol alıyoruz. Şehrimizin geleceğine rol veren bir kuruluş olmak gurur veriyor. Üyelerimize ve bu şehre hizmette ve hedeflerimize ulaşmada kadın girişimcilerimizin desteğine, çalışmalarına daha da çok ihtiyacımız var. Özellikle bu yıl gerçekleştirilen Kadın Kooperatifleri oluşturma çalışmaları çok ciddi önem arz ediyor. Kadınlarımızın iş hayatı ve ekonomi de ellerinin hamuruyla daha da etkin olmaları için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz.” ifadelerini kullandı.

Kadın Girişimciler Kurulu’ndan sorumlu olan SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yüksel Avşar ise şunları dile getirdi: “Dünya olarak zor bir süreçten geçerken yeni bir sayfanın açıldığına da şahitlik ediyoruz. Türkiye'nin değişimi ve gelişimi içinse hala en önemli kilit nokta girişimciliktir.

Girişimciliği özellikle de kadın girişimciliği geliştirerek, yenilikçilikle, katma değerli ve teknoloji üretimine dayalı ekonomiyle, dünyanın gelişmiş ülkeleri arasında yer alabiliriz.

İçinde bulunduğumuz dönem, elbette mücadeleli ve sıkıntılı bir süreç. Biz Sakaryalı kadın girişimcilerimizin bu zorlukların üstesinden gelecek vizyona sahip olduğunu biliyoruz. Her zaman söylediğimiz bir şey var, bizim girişimci ve rekabet sever genetik bir avantajımız var. Bu avantajımızı dünyanın ihtiyaçlarına göre kanalize edersek başarı beraberinde gelir. Bu pandemi sürecine, dibe çökmemek için değil yol almak için kulaç atacağımız bir dönem olarak bakarsak başarıya ulaşırız.

Kadın girişimciler kurulumuz da, 2020 yılı çalışmalarında pandemiye rağmen, başarılı çalışmalara imza atarak mücadeleci yapılarını ortaya koymuşlardır. Yaptıkları çalışmalar ve projeler için icra komitesi başkanımız başta olmak üzere tüm kurulumuzu tebrik ediyorum. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizler de bu yeni dünya düzenine üyelerimizi hazırlamak için çaba gösteriyor bu yönde çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz.” Başkan Yardımcısı Avşar ayrıca, SATSO’nun 2020 faaliyetleri hakkında da katılımcılara detaylı bilgi verdi.

TOBB Sakarya İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Zehra Dirim; “SATSO Kadın Girişimciler Kurulu olarak, ilimizde bulunan kadın iş gücünü istihdama çevirerek yeni iş kolları oluşturmak ve kadınlarımızı girişimcilik kültürüne adapte etmek istiyoruz.

Kadınların ekonomik ve sosyal hayata katılımını sağlamak ve iş olanaklarını iyileştirmek vizyonu ile 2018 yılında göreve başlayan kurulumuz. İlimize ait yöresel ürünlerin üretimini, ticarileşmesini, markalaşmasını ve dışa açılmasını hızlandırmak, kadınların katılımcı istihdam olanaklarını geliştirmek, yöresel ürün üretimi ve hizmeti ile ekonomiye katkı sunmalarını sağlamak amacıyla yaptığımız çalışmalar ile ilimizde üç kooperatif kurulmasını başarı ile tamamladık.

Kadınların iş hayatında daha ön planda olduğu bir Sakarya hayalimiz için yürüttüğümüz bu çalışmalarda her zaman yanımızda olan Yönetim Kurulu Başkanımız ve Yönetim Kurulu Üyelerine, bizlere gerekli desteği veren Odamızın değerli personellerine teşekkür ediyoruz.”

İcra Komitesi Başkanı Dirim ayrıca; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) öncülüğünde, TEPAV iş birliğinde hazırlanan “81 İlde Türkiye’nin Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Karnesi” 2019 sonuçlarına istinaden; “Açıklanan verilere göre Sakarya maalesef 42. sırada kendine yer buldu. Bu şehrin kadınları solarak siyasi, ekonomi, eğitim gibi alanlarda daha etkin olmamız gerekiyor. Ancak bu şekilde şehrimizin karnesini daha yukarıya çıkarabiliriz. Bu konuda durmaksızın çalışmalarımıza devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

İcra Komitesi Başkanı Dirim’in ardından sırayla söz alan icra komitesi üyeleri kadın kooperatiflerinin daha da çeşitlenmesi, 2021 yılı planları, kadın emeğinin pazar payının artırılması gibi pek çok konuda görüş ve önerilerini ilettiler.

Haber Tarihi : 25/12/2020
Haber Medya
Paylaş