Değerli Üyelerimiz,

Odamız 5. Meslek Komitesi (Yiyecek, İçecek ve Konaklama Hizmetleri) İcra Faaliyetleri Komitemizin görevi; mesleğimiz ile ilgili incelemeler yapmak, yararlı ve gerekli gördükleri tedbirleri görüşülmek üzere yönetim kuruluna teklif etmek, mesleklerine ait işler hakkında Meclis veya Yönetim Kurulu tarafından bilgi istenmesi halinde araştırma yapmak ve istekleri cevaplandırmaktır.

-Kyk müdürlüğü ile görüşülüp yurt sektöründeki yaşanılan problemlerin değerlendirilip çözüme ulaştırılması.
-Saü Rektörlüğü ziyaret edilerek öğrenci istihdamı ve Serdivan bölgesindeki işletmelerin problemleri üniversite iş birliği ile çözülmesi hususu görüşüldü.
-2018 ve 2019 yıllarında gerçekleşen ücretsiz hijyen belgesi eğitim programından birçok üyemiz yararlandı.
- Saü,sgk ve işkur iş birliği ile kayıt dışı istihdamların engellenmesi çalıştayı düzenlendi.
-2020 yılı nisan ayında duyurulan KOBİ nefes kredisinden bir çok üyemiz yararlandı.

Pandemi döneminde ulusal ve yerel basın aracılığıyla bir çok sorun ve çözüm önerilerini aşağıda sıraladığımız şekilde dile getirdik;

1- Sektörümüz bazında kdv ve stopaj da indirime gidildi.
2- En az 1yıl geri ödemesiz finansman destek paketi çağrısı yapıldı.
3- Destek paketlerindeki vergi ve sgk “borcu yoktur” şartlarının kaldırılması için çağrı yapıldı.
4- Oda aidatı, emlak vergileri ,ilan reklam ve çtv , çöp vergilerinin en az 1 dönem alınmaması çağrısı yapıldı.
5- Kısa çalışma ödeneği ve işsizlik maaşındaki prim gün şartlarının kaldırılması çağrısı yapıldı.
6- Yemek sepeti , getir, multinet ve sodexo gibi kurumların aldığı komisyon oranlarının düşürülmesi için çağrı yapıldı.
7- Kira desteği ile ilgili çağrıda bulunuldu.
8- Sgk ve vergi ödemeleri sürecin olumsuz etkileri bitene kadar alınmamalı çağrısı yapıldı.
9- Yüzde 1 kdv oranı 2021 yılında da devam etmesi stopaj ve muhtasar vergileri alınmaması çağrısı yapıldı .
10- Elektrik , su ve doğalgaz faturaları süreç bitene kadar ertelenmeli çağrısı yapıldı.
11- Sektör bazı icralar durdurulmalı ve çeklerin yazılması engellenmeli çağrısı yapıldı.
12- Büyükşehir ve İlçe belediye başkanlarımızla görüşülüp, belediyeler tarafından alınan ödemelerin ertelenmesi ve en az bir dönem alınmaması çağrısında bulunuldu.
Haber Tarihi : 14/1/2021