Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Sağlık, Temizlik ve Kozmetik sektörü temsilcisi 15. Meslek Komitesi, üyelerine yönelik E- Dönüşüm eğitimi gerçekleştirdi.

EDM Bilişim Sistemleri Firması ile ortak şekilde gerçekleştirilen eğitime 15. Meslek Komitesi Başkanı Davut Acunman, Komiteden Meclis Üyeleri Ercan Başnuh, Seçkin Sandıkyapan ve Ekrem Seçgin ile sektör temsilcisi firmaların yanı sıra eğitim veren firmayı temsilen İcra Kurulu Başkanı Özcan Ermiş ile beraberinde firma müdürleri iştirak etti.

15. Meslek Komitesi Başkanı Davut Acunman, sağlık sektörünün dijital dönüşümde başı çekecek sektörlerden bir tanesi olacağına dikkat çekerek; “E- ticaret büyük bir ilerleme kaydederken mevcut sektörlerinde e-dönüşüm yolunda geri kalmamaları büyük önem arz ediyor. Dünya dijitalleşirken artık kağıt kullanımı da ciddi oranda azalıyor ve e-dönüşüm ile birlikte işler daha kolay, hızlı şekilde çözümlenebiliyor. Ülkemizde milyonlarca insana hizmet ederek milyarlarca lira potansiyele sahip olan sağlık sektörü e-dönüşüm sürecinde kısa sürede büyük yol kat edecektir. SATSO 15. Meslek Komitesi olarak üyelerimiz başta olmak üzere sektörümüzü temsil eden işletmelerimizin e-dönüşüm süreçlerinde yanlarında olacağız. Üyelerimizin dijital dönüşüm yolunda atacakları adımları önemsiyoruz. Kocaeli, Zonguldak, Karabük, Bolu, Düzce ve Bartın illerindeki eş komitelerimiz ve sektör temsilcilerimiz ile sürekli iletişim halinde ve ortak çalışmalar içerisinde sektörümüzün gelişimi ve değişimi için öncü olmaya devam edeceğiz.” dedi.

EDM Bilişim Sistemleri Firması İcra Kurulu Başkanı Özcan Ermiş; “Elektronik dönüşüm iş dünyasında daha çok e-fatura olarak düşünülse de e-arşiv, e-imza, e-defter, e-bordro gibi birçok etken artık zorunlu hale gelmektedir. Şirketlerin değişen ciro miktarlarına göre değişen e-dönüşüm zorunlulukları bu yıl 1 Temmuz itibariyle SGK’ya fatura kesen küçük-büyük tüm sağlık sektörü firmaları için ciroları ne olursa olsun zorunlu hale gelecek.

Sağlık sektörü KVKK konusunda büyük bir önem taşıyor ve sağlık bilgilerinin gizliliği gibi çok ciddi konularda düzenlemeler de gelmektedir. E-dönüşüm sağlık sektöründeki aksaklıkları, uzayan evrak işlemlerine yönelik çok hızlı fayda sağlayacaktır. Bu dönüşüm yolunda bizler ve tüm desteğimiz sağlık sektörünün yanında olacaktır.” dedi.

Eğitimin devamında ise Firmanın Satış ve Pazarlama Müdürü Ahmet Yılmaz, faaliyet alanları, e- dönüşümün kapsamları, verilen hizmetler, sağlık sektörünün e-dönüşümdeki yeri ve görevi, ücretlendirmeler ve tarifeler hakkında katılımcılara ayrıntılı bilgiler vererek işbirliğini önemsediklerinin altını çizdi.

Eğitim, karşılıklı soru-cevap bölümünün ardından noktalandı.

Haber Tarihi : 2/4/2021
Haber Medya
Paylaş