11 Aralık 2019 tarihinde Avrupa Yeşil Mutabakatının açıklanması akabinde Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda ve ilgili Kurumların katılımıyla kurulan Çalışma Grubu tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde, ülkemizin, uluslararası ticaret düzeninde son yıllarda ivme kazanan iklim değişikliği ile mücadele politikalarına adaptasyonunu sağlamayı hedefleyen ve ihracatta rekabetçiliğimizi güçlendirecek bir yol haritası niteliğinde olan "Yeşil Mutabakat Eylem Planı"na ilişkin 2021/15 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi, 16 Temmuz 2021 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.

Ticaret Bakanlığının Birliğimize iletmiş olduğu ilgide kayıtlı yazıda; 9 ana başlık altında toplam 32 hedefi ve 81 eylemi kapsayan Eylem Planının kamu, özel sektör ve ilgili tüm paydaşlar ile işbirliği içerisinde hayata geçirilmesinin büyük önem arz ettiği belirtilmektedir.

Ayrıca; Eylem Planı kapsamında yer alan hedef ve faaliyetlerin, Yeşil Mutabakat Çalışma Grubunun yanı sıra ihtiyaç görülen alanlarda Çalışma Grubuna yardımcı olmak üzere tesis edilecek ihtisas çalışma gruplarında tüm paydaşların işbirliği ile etkin bir şekilde yürütülmesinin elzem olduğu ifade edilmektedir.

Bu kapsamda, ekte sunulan Eylem Planında yer alan ana başlık ve hedefler itibariyle, ihtisas çalışma grubu kurulmasında fayda görülen alanlara ilişkin önerilerin ve Eylem Planında tanımlanan eylemlerin somut çıktılarının gerçekleştirilmesine sağlayabileceğinizi düşündüğünüz katkıları 5 Ağustos 2021 tarihine kadar [email protected] adresine elektronik ortamda gönderilebilirsiniz.

Resmi yazıya ve Eylem Planına ulaşmak için tıklayınız.

Duyuru Tarihi : 3/8/2021