Sayın Üyemiz,

Odamız ve Kredi Kayıt Bürosu (KKB) iş birliğiyle “KKB Reel Sektör Ürün ve Hizmetleri Bilgilendirme Semineri”   düzenlenecektir.

Kredi Kayıt Bürosu ya da kısa adıyla KKB; 2014 yılında kurulan Findeks markası adıyla da tanınmakta olup, Finans kuruluşlarından hizmet alan müşterilerin, risk analizlerini yapabilmek için risk bilgilerini toplamaktadır. Bireysel ve Tüzel kişilikler kredi notunu veya risk raporunu almak için KKB üzerinden sorgulama yapabilirler.

İster bireysel yaşamımızdaki bazı harcamaları karşılamak için, istersek ticari faaliyetlerimizi devam ettirebilmek için olsun, hepimiz bankalarla çalışmak durumunda kalıyoruz. Tam bu noktada ihtiyaçlarımızın bankalar tarafından daha rahat karşılanabilmesi için KKB puanı devreye giriyor.

KKB puanı yüksek olan şahıs ve şirketlerin kredi çekmelerinin çok daha kolay olduğu bilinen bir gerçektir. Kolay ve düşük faizle kredi kullanmak için yüksek puan büyük bir avantajdır. Eğer KKB puanı düşükse limit az ve kredi kullanmak oldukça zordur. Bu dönemde “KKB puanımızı nasıl yükseltebiliriz, nasıl yönetebiliriz?” sorusunun cevaplarını bulmak için sizleri eğitimimize bekliyoruz.

Seminer, 09 Aralık 2021 Perşembe – 14.00-16.00 saatleri arasında Odamızda yüz yüze ve zoom programı üzerinden çevrimiçi olarak yapılacaktır.

Seminerin İçeriği:

1-Açılış Konuşmaları

2-Findeks Kredi Notu ve Risk Raporu ve Ticarette Kullanım Alanları

Findeks kredi notu nedir? Kredi notunu etileyken unsurlar ve bileşenleri. Kredi notunun ticari hayatımızdaki kullanım alanları ve önememi. Bireysel ve ticari nitelik risk raporu.

3-Findeks Karekodlu Çek Sistemi

Yasal dayanaklar Sistemin kullanımı. Risk profiline göre çekler.

4-Türkiye’de Çekli Ticaretin Durumu

Çek, ülkemiz ticareti için neden önemlidir. Temel istatistiki bilgiler.  Çeklerde Sakarya ve Türkiye karşılaştırması.

5-Karşılıksız Çek Gelişimi

Çekli ticarette karşılaşılacak riskler nelerdir? Bu riskleri bertaraf etmek için neler yapılabilir.

6-Çek Raporu

Karekodlu çek sistemindeki içeriğe çek yaprağı olmadan erişebilmenin yöntemleri.

7-Elektronik Teminat Mektubu Platformu

Yasal dayanaklar, temel istatistiki bilgiler. Mektup süreçlerinin dijitalleşesinin sağladığı faydalar.

8-Soru - Cevap

Konuşmacılar: