DEİK / Türkiye – Bangladeş İş Konseyi ve Bangladesh Hi-Tech Park Authority (BHTPA) iş birliğiyle "Bangladeş – Türkiye Bilgi-İletişim Teknolojileri (ICT) İş Birliği" etkinliği çevrim içi olarak 29 Mart 2022 Salı günü 11:00 – 14:30 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.

Program çerçevesinde Bangladeş Bilgi İletişim Teknolojileri Devlet Bakanı Zunaid Ahmed Palak, T.C. Dakka Büyükelçisi Mustafa Osman Turan, Kıdemli ICT Müsteşarı N M Zeaul Alam, BHTPA Yönetici Direktörü Dr. Bikarna Kumar Ghosh, Keiretsu Melek Yatırımcılar Ağı ve Kitle Fonlama Derneği Başkanı Hulusi Berik, Altınbaş Üniversitesi Dekanı ve Teknopark Kurucu Müdürü Prof. Dr. Oğuz Bayat, Bangladeş Yazılım ve Bilgi Hizmetleri Birliği (BASIS), Bangladeş Call Center ve Outsourcing Birliği (BACCO), Bangladeş e-Ticaret Birliği (e-CAB) gibi kurumların kıdemli temsilcileri konuşmacı olarak yer alacaklardır.

Önde gelen Türk ve Bangladeş ICT firmalarının katılım sağlayacağı etkinlikte iki ülke arasında bilgi-iletişim teknolojileri hizmetleri, yatırım imkanları ve ortak teknoloji geliştirme fırsatları değerlendirilecektir.

2009 – 2019 arasında yıllık ortalama %7 büyüme kaydederek dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden bir tanesi haline gelen Bangladeş'in Vision2041 hedefleri çerçevesinde ulaşmak istediği orta ve üst gelir grubu ülke seviyesi için önem arz eden "Digital Bangladesh" yaklaşımı açısından teknoloji ve bilgi - iletişim teknolojileri büyük önem arz etmektedir. Bu hedefler kapsamında Bangladeş'in sunduğu hizmetlerde en üst seviyede teknolojiden faydalanma, vatandaşların günlük yaşamlarında teknolojinin kullanımının geliştirilmesi, eğitim, sağlık, istihdam, kalkınma, sanayi ve kamu hizmetleri gibi her alanda bilgi - iletişim teknolojilerinin kullanımının geliştirilmesi planlanmaktadır.

Türkiye ve Bangladeş arasındaki ikili ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla ICT alanında düzenlenecek söz konusu toplantıya katılım sağlamak isteyen üyelerimizin kayıt formunu doldurmaları önemle rica olunur.

Detaylı Bilgi: Aycan Damalı, Türkiye- Asya Pasifik İş Konseyleri Koordinatörü ([email protected]; tel: 0212 339 50 74)

Taslak programa ulaşmak için tıklayınız.

Seminere katılmak için tıklayınız.



Duyuru Tarihi : 22/3/2022
Paylaş