Sayın Üyemiz,

DEİK Türkiye-Azerbaycan İş Konseyi’nin ev sahipliğinde, Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sayın Raşad Mammadov ve Azerbaycan Alat Serbest Ekonomik Bölgesi (AFEZ) Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Valeh Alasgarov’un katılımlarıyla 8 Haziran 2023 saat 15.30’da DEİK Merkez Ofisi Pera Toplantı Salonunda Azerbaycan Alat Serbest Ekonomik Bölgesi Tanıtım Toplantısı gerçekleşecektir.

Alat Serbest Ekonomik Bölgesi'nin 2020 yılında Bakü'de Hazar Denizi kıyısında yer alan Alat yerleşim alanında ticaret ve lojistik merkezi olarak kurulduğu, toplamda 858 hektar alana sahip olan bölgenin 198 hektarı kapsayan ilk bölümünün 2022 yılında işletmeye geçtiği ve stratejik bir konumda bulunması nedeniyle Azerbaycan'ın petrol dışı sektörlerine yerli ve yabancı yatırım çekmeyi hedeflemekte olup, bölgede faaliyet gösterecek olan yatırımcılara teşvik ve avantajlar sağlanacağı belirtilmektedir.

Anılan tanıtım toplantısına katılmak isteyen üyelerimizin 7 Haziran 2023, Çarşamba günü mesai bitimine kadar kayıt formunu doldurmaları gerekmektedir. Kayıt formuna ulaşmak için tıklayınız.

Duyuru Tarihi : 5/6/2023
Paylaş