Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’yi makamında ağırladı. Söz konusu ziyarette Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım da katılarak istişarede bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya iş dünyasının 2020 yılı Aralık ayında 572 milyon 844 bin dolar ile tarihinin en yüksek aylık ihracat performansına imza atarak rekor kırması dolayısıyla iş dünyası adına Yönetim Kurulu Başkan Altuğ’u tebrik etti.

Sakarya İhracatta Daha da İyi Noktalara Ulaşacak

Ziyarette konuşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce; Sakarya’nın her şartta üretimi benimsemiş bir il olduğuna vurgu yaparak ihracatın yeni rekorları hedeflediğini belirterek; “Yaklaşık bir yıldır içerisinde bulunduğumuz bu pandemi dönemi ülkemizi ve tüm dünyayı yordu. Bu süreçte iş dünyamız da ciddi sınavlar verdi ve vermeye devam ediyor. Dünya ekonomilerinin gerilediği böyle bir dönemde Sakarya iş dünyası koşullar ne olursa olun üretme kabiliyetinden asla taviz vermeyerek 2020 yılını rekorla kapatması takdire değer bir başarıdır. Sakarya, Aralık ayında 572 milyon 844 bin dolarlık ihracat performansı sergiledi ve yıl bazında da 4 milyar 459 milyon dolarlık bir ihracata imza attı. Sakarya iş dünyamızı üretme azmive gösterdiği üstün gayretlerinden dolayı tebrik ediyorum.

Bizler de rekorlar kıran bu şehir için canla başla çalışmaya devam ediyoruz. Sakarya halkı için sosyal yaşam projelerimizin yanında, yatırımcı iş dünyamız için de bu şehri ileriye taşımaya yönelik faaliyetler yürütüyoruz. İş dünyamızın çatı kuruluşu Sakarya Ticaret ve Sanayi Odamızın da bu başarılardaki katkılarını ve üyelerine desteklerini yakından takip ediyor, ilimizdeki bu birliktelikten memnuniyet duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Krizler Bizleri Daha da Motive Ediyor”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Sakarya iş dünyasının üretim motivasyonu ile krizleri lehine çevirecek potansiyele sahip olduğuna vurgu yaparak şunları dile getirdi: “Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce’nin bu ziyareti için iş dünyası adına teşekkürlerimi sunuyorum. Şehrimiz her konuda üretim şehri ve bunu da böyle zorlu bir süreçte  ihracatta rekor kırarak bir kez daha ispat ettik.

Pandemiye rağmen Sakarya gelişim göstermeye devam ediyor. Bulunduğumuz bölgede inşaatı tamamlanmak üzere olan Galericiler Sitesi, Dörtyol Sanayi Sitesi projeleri var. Bizim de projemiz olan Tek Durak Ofis Hizmet Binalarının da tamamlanması ile bu bölge yatırımcı ve iş dünyasının kalbinin attığı bir bölge olarak gelişmeye devam edecektir. İş dünyamızın her zaman yanında olan, destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce’ye teşekkür ediyorum. Birliktelikten aldığımız bu güçle şehrimiz adına daha güzel çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum”

Ziyarette Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce günün anısına Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ’a Sakaryalı kadınlar tarafından el emeği ile hazırlanan Yağcıbedir Halısı hediye etti.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ da Başkan Yüce’ye Beşköprü manzaralı exlibris çalışmalı plaket takdim etti.

Haber Tarihi : 19/1/2021
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::