Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, salgın sürecinin üyeler üzerindeki etkilerinin en aza indirilmesi adına faaliyetlerine devam ediyor.

Bu bağlamda Ziraat Bankası ve Halk Bankası ile yapılan Tedarik Zinciri Finansman Projesi Protokollerinin ardından SATSO üyelerine yönelik Şekerbank ile de yeni bir finansman protokolü imzalandı. Protokol kapsamında SATSO üyesi KOBİ’ler Şekerbank’ın kendilerine özel sağlayacağı 3 ay ödemesiz dönemli veya 3 ayda bir taksit ödemeli, 36 aya varan vadelerle finansmana ulaşabilecek.

SATSO hizmet binasında gerçekleşen protokol, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ile Şekerbank Sakarya Şube Müdürü Berk Bengisu arasında imzalandı.

Söz konusu protokol kapsamında Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı olan KOBİ statüsündeki üyeler, 3 ay ödemesiz dönemli veya 3 ayda bir taksit ödemeli, 36 aya varan vade seçenekleriyle finansman ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Ayrıca ilk kez POS kullanan KOBİ’lere ise ilk 3 ay POS kira muafiyeti sağlanacak.

Ayrıca sürdürülebilir kalkınma konusunda farkındalığı artırma amacıyla çok sayıda çalışmalar yürüten Şekerbank, enerji verimliliğinin finansmanı kapsamında geliştirdiği EKOkredi ile SATSO üyesi KOBİ’lerin enerji tasarrufuna yönelik her türlü yatırımını da destekleyecek. SATSO üyeleri ısı yalıtımı amaçlı projeler, güneş ve rüzgâr enerjisi sistemleri, atık arıtma ve atık yönetimi, doğal gaz dönüşümü, A sınıfı elektrikli cihazlar, verimli ısıtma/soğutma ve verimli aydınlatma sistemleri, modern sulama ekipmanları ile her türlü enerji verimliliği yatırımlarında EKOkredi ile finansman sağlayabilecek.

“Anlık değişen şartlara hızlıca uyum sağlıyoruz”

SATSO Üyelerinin değişen tüm koşullarda taleplerine en kısa sürede cevap verdiklerini vurgulayan Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, “Bugün üye odaklı çalışmalarımıza bir yenisini ekledik. Özellikle son dönemlerde pandeminin etkisiyle zor günler yaşayan KOBİ statüsündeki üyelerimize yönelik ülkemizin önde gelen bankalarından olan Şekerbank ile protokol imzalamaktan memnuniyet duyuyoruz.

2020 yılı tüm dünya için çok zor bir yıl oldu. SATSO olarak 2021 yılı için de kendimize üye odaklı hedefler belirleyerek odağımızın merkezine her zaman yaptığımız gibi üyelerimizi koyduk. Şartlar anlık olarak değişse de bizler üyelerimizin için değişen şartlara en kısa sürede uyum sağlayacak çalışmalar içerisinde olmaya devam edeceğiz.”

“Çıkış yolumuz kesintisiz üretim”

Şekerbank ile yaptığımız bu verimli işbirliği sayesinde KOBİ statüsüne sahip üyelerimiz 3 ay ödemesiz dönemli veya 3 ayda bir taksit ödemeli, 36 aya varan vade seçenekleriyle finansman ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Ayrıca ilk kez POS kullanan KOBİ’lere ise ilk 3 ay POS kira muafiyeti de sağlanacak.

Ayrıca bankanın geliştirmiş olduğu verimli çalışmalarından biri olan EKOkredi kapsamlarından odamız üyeleri de yararlanabilecek. Bu küresel çaptaki salgından çıkış yolumuzun üretim ve çalışmak olduğunun bilincindeyiz. Pandemi tedbirleri nedeniyle zor günler geçiren tüm ticaret erbaplarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Her dönem olduğu gibi üretenlerimizin yanındayız”

Şekerbank Sakarya Şube Müdürü Berk Bengisu ise protokol kapsamında yaptığı konuşmada; “Sorumlu bankacılık anlayışımızla 67 yıldır iyi ve kötü günde Anadolu’daki üretenlerin yanında yer alıyoruz. Zorlu salgın sürecinde de müşterilerimizi destekleyerek salgının olumsuz ekonomik etkilerinin en aza indirilmesi için çalışıyoruz. Bu protokol ile de SATSO üyelerine, farklı ödeme seçenekleriyle finansman ihtiyaçlarını karşılama imkânı sunuyoruz. Her dönem olduğu gibi bu dönemde de müşterilerimizi destekleyerek onların yanında yer almayı sürdüreceğiz” dedi.

Protokol ile ilgili detaylı bilgi odamız web sitesi duyurular kısmında yer almaktadır.

Haber Tarihi : 3/2/2021
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::