SATSO ile TOBB ETÜ SEM işbirliğiyle “Sunum Teknikleri ve Rapor Hazırlama Eğitimi” online Eğitimi gerçekleştirildi.

Eğitmen Serdar Bilecen’in sunumu ve çok sayıda SATSO üyesinin katılımı ile online olarak gerçekleştirilen eğitimde iletişim teknikleri, iyi sunum ve raporlama, başarılı sunum ve rapor için gerekenler gibi konu başlıkları hakkında ayrıntılı bilgiler paylaşıldı, sık sık soru-cevap şeklinde de desteklenerek eğitimin verimli geçmesi amaçlandı.

Eğitmen Serdar Bilecen, sunumuna rapor, raporun bölümleri ve hazırlanırken dikkat edilmesi gereken noktalar konusuyla başlayarak şu ifadelere yer verdi; “3000 yıl önce başlayan yazılı iletişimi bugün daha çok dokunarak devam ettiriyoruz. İletişimde birçok kurala uymak gerekiyor. Yazım, imla kuralları bulunuyor. Yazılı iletişim kalıcıdır ve hatalarda kalıcı olur. Rapor da bu yazılı iletişim biçimlerinden bir tanesidir.

Rapor; kanıt ve belge niteliği taşımaktadır. Bir işin tamamlandığına dair bilgiyi içerir. Hatırlamak için kullanılır. Raporda kesinlikle bir amaç bölümü olmalıdır ve kabul edilmelidir. Raporda amacı belirlerseniz neyin nasıl yapılacağı da belirlenecektir. Raporun kapağının sade olması verimli olacaktır. Yazı karakterlerinin uyumu oldukça önemlidir ve sık sık değişmemesi gerekir.” dedi.

Bilecen sunumunun devamında ise etkili sunum teknikleri konusuna değinerek sunumun bölümleri, adımları ve başarılı sunum için gerekenler hakkında bilgileri katılımcılar ile paylaşarak şunlara değindi; “Fikir ve düşüncenin çok önemli olduğu bir konuda vasat bir sunum gerçekleştirildiğinde o büyük fikrin herhangi bir etkisi olmayacaktır, sunumun önemi de burada ortaya çıkmaktadır. Sunum, sçoğu insanın çekindiği bir meseledir. İnsanların karşısında rahat bir şekilde konuşmak zordur ancak iyi sunum başarı ve ilerlemeyi beraberinde getirir. Sunum doğuştan öğrenilmez ve sonradan geliştirmek gerekir. İyi bir sunumcuya değer verilir, saygı duyulur ve her zaman aranan insan olmaktadır. İyi bir sunum için hitap edilecek insanları iyi analiz etmek, sunuma hazırlanmak, konuyu araştırmak, sıkıcı ve tek düze konuşmamak ile etkili bir giriş ve kapanış yapmak çok daha iyi olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Haber Tarihi : 4/3/2021
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::