Sakarya’nın Hendek İlçesinde bulunan 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin genişleme projesinde resmi imzalar atıldı.

352 hektar alan içerisinde 95 tesise ev sahipliği yaparak yaklaşık 10 bin kişiye doğrudan istihdam sağlayan Organize Sanayi Bölgesi için Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 18 Şubat 2021 tarihli kamu yararı kararı çerçevesinde, 170 hektarlık alanda genişleme kararı alınmıştı.

2. OSB Müdürlüğü’nün genişlemeye yönelik gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında kamulaştırma işlemleri için Sakarya 2. Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ve Hendek Belediyesi arasında protokol imzalandı.

Buna göre kamulaştırma çalışmalarına en kısa sürede başlanılması planlanıyor.

Söz konusu protokol törenine SATSO Başkan Yardımcısı ve 2. OSB Yönetim Kurulu Üyesi Cem Gün, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, 2. Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Bodur katıldı.

Protokol imza töreninde konuşan SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve 2. OSB Yönetim Kurulu Üyesi Cem Gün, “Bugün burada atılan bu imzalar yoğun bir çalışmanın başarılı sonucu ve aynı zamanda daha iyi bir geleceğin de başlangıcı olacaktır. 2. Organize Sanayi Bölgemizde gerçekleştirilecek genişleme çalışmaları başta Hendek olmak üzere, tüm Sakarya’nın ve ülkemizin ekonomik gelişimine katkı sağlayacaktır. Şehrimizin bir üretim şehri olarak anılmasının ardında, yoğun bir uğraş, emek ve özverili çalışmalar yatmaktadır. Biz, bugün ile yetinmeyip şehrimizin geleceği için üretim konusunda potansiyelini güçlendirmek için çalışmaya devam edeceğiz. OSB’miz gelişmeye, üretmeye ve binlerce kişiye istihdam sağlamaya devam edecektir. İş dünyamıza hayırlı olsun.”

Başkan Babaoğlu, "Sakarya 2.OSB bugün binlerce kişiye iş imkanı sağlayan, ülkemizin en önemli ekonomik katma değeri bulunan kuruluşlarının yer aldığı bir yerdir. Doğa ve çevre dostu her türlü kuruluşun yatırımını destekliyoruz. İş dünyamızla birlikte güçlü bir geleceğin temellerini hep birlikte atıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Kazanan Hendek, Kazanan Sakarya olacak" dedi.

Haber Tarihi : 12/3/2021
PAYLAŞ
Son Haberler ::