Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, 2021 Nisan ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan rakamlar ile Türkiye 2020 yılı Nisan ayında salgın etkisiyle sert düşüş yaşadığı ihracat rakamlarını bu yıl yüzde 109 artırarak 18,8 milyar dolara yükseltti. Bu rakamla Türk ihracatçısı tüm zamanların en yüksek Nisan ayı ihracat ve Cumhuriyet tarihinin en yüksek ikinci ihracat rakamını ulaşma başarısı sergiledi.

Sakaryalı ihracatçılar, 2021 yılı Nisan ayında geçen yılın aynı dönemindeki sert düşüşe kıyasladığında bu sene Nisan ayında yüzde 1170’lik bir artış başarısı göstererek 460 milyon 612 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ

“Türk ihracatçısı dünya üretimindeki küresel değişim dengelerini, fırsatları ve ihtiyaçları doğru analiz ederek üretim modellerini bu ihtiyaca göre biçimlendirmeye devam etmektedir. İhracatçı firmalarımız üretim bilinçlerini her geçen gün daha da geliştirerek dünya ile sıkı rekabet eder pozisyonundaki yerini yükseltmeye devam ediyor.

“Yüzde 1170’lik artış”

Sakarya’mıza baktığımızda ise hem üretim potansiyelini geliştirmeye hem de bunu ihracat rakamlarına yansıtmaya devam ediyor.

2020 yılı Nisan ayında Covid-19 salgını tedbirleri nedeniyle tüm dünyada yaşanan sert düşüşten şehrimiz de etkilenmişti.  2021 yılı Nisan Ayı ihracat rakamlarımız da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1170’lik artış ile 460 milyon 612 bin dolar olarak gerçekleşti. Bu rakamlar ve yükseliş değerleri Sakarya üreticisinin salgının etkilerine rağmen üretmeye devam ettiğini gösteriyor.

“4 aylık dönemde 2020’nin toplam ihracatını neredeyse yarıladık”

Şehrimizin 2021 yılı ilk 4 aylık toplam ihracat performansı da geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 40’lık bir artış sergilemiştir.  2020 yılında gerçekleştirdiğimiz toplam ihracatın %40’lık kısmına 2021 yılının ilk 4 aylık döneminde ulaşma başarısını da göstermiş bulunuyoruz. Bir önceki aya göre kıyasladığımızda ise yüzde 4’lük bir düşüş de yaşanmıştır

“30 Sektör, 126 ülkeye”

Sakarya Nisan ayında da ürettiklerini tüm dünya ile buluşturmaya devam etmiş ve yaklaşık 30 sektöre ait ürünler dünyanın 126 ülkesine ihraç edilmiştir.

Ürettikçe gelişen, rekabet eden, katma değer sağlayan, istihdam yaratan tüm üreticilerimize teşekkür ediyoruz. Türkiye bu motivasyonla ürettiği ve geliştirdiği ürünlerle bir marka olacaktır. Bunun kazancı da tüm ülkemizin ve milletimizin, gelecek yıllardaki neslimizin olacaktır.” dedi.

Haber Tarihi : 4/5/2021
PAYLAŞ
Son Haberler ::