Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili bir açıklamada bulundu.

Altuğ, gençlere değer veren, onları en iyi şekilde yetiştirerek, kişilikli ve öz verili kuşaklar olarak yarınlara hazırlayan ulusların, geleceğe güvenle bakabildiğini dile getirerek, şunları dile getirdi: “102 yıl önce bugün 19 Mayıs 1919 tarihinde, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları Samsun’da ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyerek varoluş mücadelesine başlamış ve ülkemizin makus talihini değiştirmiştir. Vatanını seven kadın, erkek, genç, yaşlı herkes, dünyaya örnek teşkil eden bir mücadele vermiştir. 19 Mayıs Türk halkının bağımsızlıktan en zor şartlarda bile vazgeçmediği, anlamlı bir gündür.

 “Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk gençliği amaca, bizim yüksek idealimize, durmadan yorulmadan yürüyecektir. Biz de bunu görmekle mutlu olacağız” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu anlamlı ve özel günü gençlerimize hediye etmesi, Cumhuriyetimizi yarınlara taşıyacak olan gençlerimize duyduğu inanç ve güvenin bir göstergesidir. Gelecek; dinamik, girişimci ve üretken nesillerimizin ellerinde gelişecek. Bizler de iş dünyası olarak, atalarımızın yazdığı başarılarla ve gururla dolu tarihimize genç nesillerimizin sahip çıkacağına yürekten inanıyor ve onlara daima güveniyoruz.

Pandemi sürecinde yaşadığımız bu şanlı bayramımızda, her yıl olduğu gibi yine evlerimizi işyerlerimizi, bayraklarla süslemeyi ihmal etmeyelim. Pandemi koşullarında evimizde bayraklarla kutlayalım.  

Coşkuyla kutladığımız günlere dönmek ümidiyle, Başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Mücadelemizin kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyor, Atatürk`ü Anma ve Ulusal Gençlik ve Spor Bayramının 102. Yılını kutluyorum.”

 
Haber Tarihi : 18/5/2021
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::