Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerinin sektörel ve kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak eğitimlere devam ediyor.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) ve TOBB ETÜ-SEM işbirliği ile Telefonda ve Topluluk Önünde Etkili Konuşma Eğitimi gerçekleştirildi.

İletişim Uzmanı Adnan Erbaş’ın sunumuyla webinar platformunda gerçekleştirilen “Telefonda ve Topluluk Önünde Etkili Konuşma Eğitimi’’ SATSO üyelerinin Pandemi döneminde yoğunlaşan telefonda iletişim ve uzun bir aradan sonra normalleşme ile beraber tekrar topluluk önünde konuşma becerilerinin geliştirilmesi amacıyla düzenlendi.

Söz konusu eğitim, SATSO Meclis üyeleri, komite ve komisyon üyelerinin yanı sıra üyelerden de yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

İletişim Uzmanı Adnan Erbaş, iletişim becerilerinin ve beden dilinin iş yaşamındaki gerekliliği ve doğru kullanımına yönelik bilgiler vererek başladığı konuşmasında; telefonda etkili konuşmada telefonda iletişimi olumsuz etkileyen faktörler, telefonda konuşmaya nasıl başlanmalı ve konuşma ne şekilde bitirilmeli, telefonu cevaplarken dikkat edilmesi gerekenler, telefon konuşma sırası, sesin özellikleri, telefonda kriz nasıl yönetilir, kızgın kişilerle nasıl görüşülür başlıkları altında katılımcılara detaylı bilgi verdi.

Adnan Erbaş, “Başarılı kurumlar güçlü kültüre sahip olan kurumlardır. Bu dersin amaçlarından biri de güçlü kültüre katkıda bulunacak bir küçük bilgi daha eklemektir. Kurum kimliği ve kurum kültürü kurumun ruhudur. Bunu da içerisinde çalışan insanlar oluşturur. İnsanların giyim tarzları, birbirlerine hitap ve davranışları, fiziksel ortamları kadar telefon konuşmaları da kurum kültürünün bir parçasıdır. Çoğu zaman sorun olan şey olayın kendisi değil, çalışanın tepkisidir. Konuşmada bolca merhaba, iyi günler, günaydın, lütfen, teşekkür ederim, rica ederim, ifadelerini kullanın” dedi.

Erbaş ayrıca, Topluluk önünde etkili konuşmada Topluluk önünde konuşan gruplar, konuşmanın ve sunumların amaç ve hedeflerini belirlemek, beynin yeni bilgileri öğrenmesi ve hafızada tutması için gerekli olanlar, konuşma korkusunun nedenleri, konuşma korkusunu nasıl yenersiniz? Nefes diyafram çalışması hakkında kısa bilgi, konuşmanın aşamaları, ne için konuşma yapıyorsunuz? soğukkanlı olmanın yolları, sahneye- kürsüye çıkış, konuşma yöntemleri, beden dili başlıkları hakkında da detaylı bir sunum gerçekleştirdi.

Katılımın oldukça yoğun olduğu seminer, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Haber Tarihi : 3/6/2021
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::