Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde kurulmuş olan Sakarya Uluslararası Ticareti Geliştirme Merkezi (SUTGEM) projesi kapsamında oda üyelerinin ihracat gerçekleştirerek uluslararası pazara girmelerine katkıda bulunmaya ve mevcut ihracatçı üyelerinin yeni pazarlara ulaşmasını amaçlıyor.

Bu bağlamda SUTGEM kapsamındaki seri eğitimlerin ikincisinde "Uygulamalı Dijital Araştırma Araçları” konulu online eğitim gerçekleştirildi. Evren Aydoğan moderetörlüğünde ve Devrim Ekmekçi sunumuyla gerçekleştirilen eğitimde; Mikro ve Makro Amaçların Netleştirilmesi, Araştırma Araçlarının Detaylı Tanıtımı, Müşteri Profillerinin Belirlenmesi ve Hedef Kitle Öngörülerinin Bulunması gibi birçok konuda katılımcılara detaylı bilgiler aktarıldı.

Eğitmen Devrim Ekmekçi, dijital piyasada müşteriyi etkileme yolunda ciddi rekabet olduğunu vurgulayarak sunumunda şunları dile getirdi: “ Dijital reklamlara günümüzde hepimiz maruz kalıyoruz. Bu pazarlama yönteminde tüketicileri etkileyen 6 done var. Satıcılar bunları kullanarak kendilerini rakiplerinde avantajlı hale getirebiliyorlar. Dijital Pazarlama Planı ise nerede olduğumuz, hedeflerimiz, stratejimiz, alınacak aksiyonlar ve kontrol olarak 5 aşamada gerçekleştirilir.

Müşterilerin sizi seçmesini sağlamak gerekiyor. Tüketiciler artık günümüzde çok hızlı karar veriyorlar. Önceki zamanlarda ürün veya hizmet ile ilgili bütün bilgileri yazıp tüketicinin gelip ihtiyacı halinde bulmasını bekliyordunuz. Şimdi ise dijital pazarlamada tüketiciyi sürekli yoklayıp gelmesini sağlamaya çalışıyorsunuz. Bir şeyleri fark ettirmeli, araştırma yaparken konuyu karşılarına çıkarttırmalı ve değerlendirme yaparken sizleri tercih etmesini sağlamalısınız. Tüketici ilgisini çektiği veya ihtiyacı olduğu bir şeyi satın alma aşamasına geçer. Uzun araştırmalar yapabilir veya hemen ihtiyacı olup kısa araştırma da alabilir. Burada dijital pazarlamaya yardımcı olacak araçları ve hizmetleri iyi bir şekilde kullanmak, hangi platformlarda olmak gerektiğini iyi belirlemek gerekiyor. Video veya görsel reklam, arama motorlarında üst sıralarda yer alma, sosyal medya gibi platformlar titizlikle kullanılmalı ve müşterinin bizleri tercih etmesi sağlanmalıdır.” dedi.

Bilgilendirme ve sunum bölümleriyle devam eden eğitim soru-cevap bölümüyle noktalandı.

Haber Tarihi : 5/8/2021
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::