Başkan Altuğ, Sakaryalı KOBİ’leri Akıllı KOBİ Platformundan Faydalanmaya Davet Etti

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Visa işbirliği ile yapılan ve Türkiye’de dijital dönüşüm çalışmalarının temelini oluşturacak olan Akıllı KOBİ Platformu’na Projesi’ne Sakaryalı firmaların da katılımının önemi değindi.

Başkan Altuğ yaptığı detaylı açıklamada Akıllı KOBİ Platformu’nun KOBİ’lerin ihtiyaçları doğrultusunda tasarlandığını ve dijital altyapı kullanmak isteyen ve iş geliştirmeye katkı sunacağına inandıkları çalışmanın Türk İş Dünyasını geleceğe hazırlayan önemli bir proje olduğunu ifade etti.

Dijitalleşme yolunda önemli adım

Başkan Altuğ yaptığı açıklamada “KOBİ’lerimiz hem ülkemizde, hem ilimizde, ekonomimizin bel kemiği, istihdamın ve büyümenin itici gücü, ekonomik ve sosyal kalkınmanın temel taşı olarak faaliyet gösteriyorlar. KOBİ’ler ülkedeki tüm işletmelerin %99,8’ini oluşturuyor, 11,5 milyon istihdam sağlıyor. Diğer taraftan, pandemi süreci ile birlikte daha artan dijitalleşme ihtiyacı en çok KOBİ’leri etkiliyor. Dijital dönüşümünü gerçekleştirememiş olan KOBİ’lerimiz ise, üretim ve gelişim anlamında da sıkıntılar yaşıyor.” dedi.

KOBİ’ler için dijitalleşmenin bir ihtiyaçtan öte, bir zorunluluk haline geldiğini ifade eden Başkan Altuğ, “TOBB öncülüğünde başlatılan Akıllı KOBİ platformu ile  mikro, küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik tüm sektörler için dijitalleşme olanağı sunuluyor. Akıllı KOBİ’ye kayıtlı teknoloji tedarikçilerini biz de üyelerimizle ile buluşturmayı hedefliyoruz. Platform, dijital dönüşüm konusunda KOBİ’lerin karar alma ve üretim süreçlerini de hızlandıracaktır. Ayrıca ve en önemlisi Akıllı KOBİ Platformu, TOBB Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da belirttiği üzere ‘KOBİ'lerin dijital dönüşüm üssü olmayı hedefliyor’.

KOBİ’lerimizin gelişimi ve dönüşümü açısından Akıllı KOBİ Sistemi büyük önem taşıyor. Akıllı KOBİ, ülkemizde dijital dönüşüm yolunda geniş bir ekosistemi KOBİ’lerle bu kapsamda buluşturan ilk platform olma özelliğine sahip. akillikobi.org.tr adresinden ulaşılabilen platform, içerdiği ürün, hizmet, bilgi ve eğitimlerle KOBİ’lere özel bir dijital dönüşüm üssü olarak hizmet verecek.

Akıllı KOBİ Platformunu ziyaret eden KOBİ’ler ihtiyaçlarını kategoriler ya da sektörler bazında keşfedebilecek, bu ürün ve hizmetleri sunan tedarikçilerle buluşabilecek. Ayrıca KOBİ’ler kendilerini dijitalleşme konusunda test edebilecek, seviyelerini görebilecek, isterse eğitim alabilecek.

Sakaryalı KOBİ’lerimiz bu fırsattan yararlanmalı

Böylelikle KOBİ’ler A’dan Z’ye dijitalleşme konusundaki tüm ihtiyacını Akıllı KOBİ platformunda karşılamış olacak. Akıllı KOBİ platformundaki faydalı içerik ve videoların yer alacağı ‘Bilgi Bankası’ sekmesinin Türkiye’nin en kapsamlı dijital dönüşüm bilgi merkezi olması hedefleniyor. KOBİ’ler ihtiyaç duydukları ürün ve hizmetlere, tedarikçilerin sitelerine yönlendirilerek uygun ödeme koşullarıyla ulaşabiliyor. Sakaryalı KOBİ'lerimizi, Akıllı KOBİ Platformu'na, teknoloji tedarikçilerinin ürün ve hizmetlerini incelemeye davet ediyorum.” dedi

Platform içeriğinde ayrıca, Visa desteği ile, ‘KOBİ Akademisi’ sekmesine ‘İşimi Yönetebiliyorum’ KOBİ eğitimleri de dahil edildi. Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri ve alanında uzmanların yer aldığı 7 başlık ve 47 modülden oluşan eğitim videoları KOBİ’lerin finansal disiplin ve dijitalleşme becerilerini güçlendirmek amacıyla tasarlandı. KOBİ’lerin kapasitelerini güçlendirecek bu eğitimlerin yanı sıra platformun ‘Visa Dünyası ve Ödemeler’ bölümünde ise KOBİ’lerin ödemelerle ilgili ihtiyaç duyacağı tüm bilgiler, kartla ödeme ve kart kabulü olmak üzere iki başlıkta anlatılıyor.

 

 

Haber Tarihi : 12/10/2021
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::