Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Sakarya İl Başkanlığı ev sahipliğinde Sivil Toplum Kuruluşları ve İş Dünyası Temsilcileri Buluşması organizasyonu gerçekleştirildi.

Sakarya’da bir otelde gerçekleştirilen toplantıya SATSO’yu temsilen Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Başkan Yardımcısı Yüksel Avşar, Sayman Üye Doğan Çatalbaş, Yönetim Kurulu Üyelerinden Hüseyin Ür ve Erhan Fidan iştirak ettiler.

AKP Sakarya İl Başkanı Yunus Tever ev sahipliğindeki programa AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım başta olmak üzere Milletvekilleri ve Belediye Başkanları ile İlimiz Protokol Temsilcileri, Yetkili kurum/kuruluş başkanları ile temsilcileri, Ekonomi Tabanlı STK ve Oda Başkanları ile temsilcileriyle çok sayıda davetli ve basın mensubu katıldılar.

SATSO Şehrin Gelişimi İçin Çalışıyor

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Sakarya ekonomisi hakkında bilgiler verdi ve şehrin, iş dünyasının taleplerine değindiği konuşmasında şunları dile getirdi,

 “Türkiye ekonomisinde sanayinin payı yüzde 29 iken, Sakarya ekonomisinde sanayinin payı yüzde 40 civarındadır. Bugün baktığımızda tüm zor şartlara rağmen Sakarya, yoğun yatırımların yapıldığı bir bölge. Sanayi alanında sahip olduğu hafıza, tarımsal üretimdeki potansiyeli, turizm değerleri açısından yetkinliği, ticari faaliyetler anlamında örnek geçmişi Sakarya’yı geleceğin kentleri arasına koyacak önemli argümanlardır.

Üretim şehri Sakarya, 2021 ekim ayında Eylül’e göre yüzde 71.6, geçtiğimiz senenin aynı ayına göre de yüzde 11.6’lık artışla 558.23 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirmiş ve tarihinin en yüksek ekim ayı ihracat rekorunu kırmıştır.

Biz de SATSO olarak ilimize ve ekonomiye değer katan firmalarımıza her zaman destek oluyor, şehrin gelişimi için kılavuzluk yapıyoruz. Ülkemiz ekonomisi adına işler iyi giderken merkez bankasının faiz indirimi kararı iş dünyamızı tedirgin etmiştir. Konuşulanlar bu indirimin devam edeceği yönünde ancak bu durum finansal istikrarın kaybedilmesine neden olacaktır. Bu doğrultuda iş dünyasının en büyük beklentisi olan; finansal istikrarın yeniden sağlanmasını temenni ediyoruz.”

Şehrin Sorunları ve İş Dünyasının Talepleri

Konuşmasının devamında şehrin ve iş dünyasının sorunları ile taleplerine de değinen Başkan Altuğ, “Elektrik faturalarına yansıyan TRT payı ve enerji fonu kesintilerinin kaldırılması olumlu bir gelişmedir, bunun için teşekkür ediyoruz. Asgari ücrette ciddi bir artış olması bekleniyor. Çalışan kesimin refah ve huzur içinde yaşaması elbette ki hepimizin sorumluluğudur. Ancak doğalgaz, elektrik ve hammadde gibi girdi maliyetlerine ciddi zam gelen iş dünyamızın asgari ücrete gelecek zammın altında ezilmesini de istemeyiz. Asgari ücretli çalışanlardan alınan verginin sıfırlanması ya da yarı yarıya düşürülmesini talep ediyoruz.

Şehirlerin gelişmesinde en büyük etkenlerden bir de ulaşımdır. Özellikle en ucuz taşımacılık olan demir yolu taşımacılığı büyük öneme sahiptir. Ancak; Arifiye-Karasu demiryolunun inşaatında ödenek yetersizliğinden dolayı sorunlar yaşanmaktadır. Bu konuda da destek bekliyoruz.

Sakarya, ülkemizin kırsal kalkınmasına önemli katkıları olan ve işletmelerimizin ab standartlarına yükselmesinde önemli bir araç olan IPARD programı kapsamında TKDK desteklerinden yararlanmamaktadır. Bu desteklerden yararlanmayı en çok hak eden illerin başında Sakarya gelmektedir. Tarımın daha da gelişmesi adına bu desteklerin kapsamına Sakarya da alınmalıdır.

Sakarya’yı Çok Önemsiyoruz

İl Protokolü ve STK Başkanlarının ardından kürsüye çıkan AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım konuşmasında genel olarak şu ifadeleri kullandı: “SATSO Başkanımız çok açık yüreklilik ile sorunlardan söz etti ve yapılması gerekenler hakkında bilgiler verdi. Sakarya çok önemli bir şehir. Konumu itibariyle batı ile doğunun birleştiği yerde, yüzyıllardır sürekli tercih edilen bir yerleşim yeri olmuştur. Şimdi de üretim, ihracatı, tarımı, nüfus potansiyeli ile daha da büyüyen bir şehir. Dış ticarette rekor üstüne rekor kırıyor, yatırımlarla genişliyor, bütün önemli yollar içinden geçiyor. Bizler Sakarya’yı çok önemsiyoruz. Sorunların farkındayız ve üstesinde gelmek adına çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Bu şehir için ve ülkemiz için çalışan iş dünyamıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

Haber Tarihi : 10/11/2021
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::