SATSO 2022-2025 Stratejik Plan Çalıştayı Yapıldı

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2022-2025 dönemini kapsayacak Stratejik Planı ile ilgili çalışmalar başladı.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Talip Kuriş ve Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ev sahipliğinde, SATSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri, Komite Başkanları ve Komisyon Başkanlarının katılımı ile gerçekleştirildi.

Antalya’da düzenlenen çalıştay kampı kapsamında; Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nın geleceğine ilişkin misyon ve vizyon çerçevesinde, değer önermelerini, stratejik yaklaşımlarını ve buna bağlı olarak temel amaçlarını, ölçülebilir hedeflerini saptamak için yoğun bir çalışma gerçekleştirildi.

Katılımcı yönetim anlayışıyla SATSO’nun önümüzdeki 4 yıllık çalışma hedeflerini içerecek olan Stratejik Plan’ın ilk etap çalıştayı; alanında uzman Moderatör Celal Seçkin ve ekibi eşliğinde yönetim kurulu, meclis, komite ve komisyon üyelerinin interaktif bir şekilde çalışmaları çerçevesinde yapıldı.

2021-2025 yılı için planlanan temel faaliyetlerin yol haritası niteliğindeki Çalıştay’ın açılış konuşmasını Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ gerçekleştirdi.

Başkan Altuğ konuşmasında şunları dile getirdi:

“Biliyorum ki; bugün Odamızın ve üyelerimizin geleceğine dair çok önemli veriler, öngörüler ve değerlendirmeler elde edeceğiz. Bugün dile getireceğiniz kıymetli görüş ve öneriler ve tabii ki ortak akıl sayesinde geleceğe doğru çok daha güçlü adımlar ile ilerleyeceğiz. Çünkü bizler katılımcı yönetim anlayışına hakim ve bir ekibiz.

Bu tecrübeleri kullanarak ve sizlerden aldığımız güçle, geçtiğimiz yıl katılımcı bir anlayışla Sakarya’nın Stratejik Planını hazırladık. Özellikle sanayi ve ticaret ekosistemi için birçok fikir, hedef ve proje belirledik.

2018 yılında yine burada gerçekleştirdiğimiz çalıştayın ardından sizlerin değerli katkıları ile hazırladığımız 2018-2022 yılı SATSO Stratejik Planı bizler için kılavuz ve yol haritası oldu. 3 temel stratejik amaç belirledik; kurumsal yapının güçlendirilmesi, üyelere yönelik hizmetlerin geliştirilmesi Sakarya’nın kalkınma ve büyümesine öncülük etmek oldu. Belirlediğimiz hedeflerin gerçekleşme oranı bugün itibariyle yüzde 96 civarında oldu.

Bu yolda elde ettiğimiz en son başarımız ise, sizlerin de bildiği üzere, TOBB tarafından geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen akreditasyon denetimi sonuncunda Odamız, üye beklentilerinin üzerinde hizmet veren bir oda olarak ‘A’ seviyede değerlendirilmiştir. Uzun bir yolculuk sonunda elde edilmiş bu başarıyı kutluyor, destekleriniz için sizlere ve emekleri için oda çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.

Bu toplantıda geçmiş yıllardan farklı olarak artık odamızın güçlü ve zayıf yönlerine, tehdit ve fırsatlarına hakim olan bu ekibe “Daha fazla ne önerirsiniz ve neler yapabiliriz?” diye soracağız. Ve Odamızın değer önermelerini gerçekleştirmek üzere geleceğini planlayacağız. 

Bugün baktığımızda; dünya büyük bir dönüşümün ve değişimin içinden geçiyor, hem de çok hızla… bu değişime direnenler, takip edenler ve öncülük edenler olacaktır. Sakarya her anlamda iddialı ve potansiyeli yüksek bir şehir. Biz değişimi takip eden değil, öncülük eden bir şehir olalım istiyoruz. Bu da üyelerimizi, hizmetlerimizi, öngörülerimizi, bakışımızı geliştirerek ve dönüştürerek olur.” dedi.

SATSO 2022-2025 stratejik planının odağını Oda’nın değer önermeleri oluşturmaktadır. Bu önermeler 7 başlıkta şu şekildedir:

1-Üyelerimizin ekonomik gelişimine katkıda bulunmak.

2-Üyelerimizin ihtiyaç duyduğu hizmetlere hızlı ve kolay ulaşmasını sağlamak.

3-Üyelerimizin dış ticaret kapasitelerini geliştirmek.

4-Üyelerimizin seslerini bölgesel ve ulusal düzeyde etkin duyurmak.

5-Üyelerimizin potansiyel ihtiyaçlarıyla ve gelişimleriyle uyumlu olarak odamız hizmetlerini ve yapısını sürekli geliştirmek.

6-Üyelerimiz arasında işbirliğini ve dayanışmayı güçlendirmek.

 7-Şehrin sosyo-ekonomik ve kültürel gelişimine katkıda bulunmaktır.

SATSO Yönetim Kurulu, Meclis üyeleri, Komite ve Komisyon Üyelerinden oluşan toplam 11 masada söz konusu 7 değer önermesine bağlı KISS Chart üzerinden ayrı ayrı değerlendirme yapıldı.

 

 
Haber Tarihi : 15/11/2021
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::