Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından organize edilen Kurumsal ve Kişisel İmaj Yönetimi konulu panele konuşmacı olarak katıldı.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde öğrencilerle bir araya gelen Başkan Altuğ iş hayatındaki başarıları ve tecrübeleri ile girişimcilik hikayesini anlatarak gençlere motivasyon sağlayacak birçok öneride bulundu.

Her Aşamada Hedefleriniz Olmalı

Hayatta her zaman bir hedefin olması gerektiğine vurgu yapan Altuğ konuşmasında genel olarak şu ifadelere yer verdi: “1980’lerde bir fabrikanın satın alma bölümünde çalışan bir işçi iken karşımıza çıkan fırsatları iyi değerlendirerek bugün bir iş adamı, SATSO Başkanı kimliğimle şehrime ve ülkeme hizmet ediyorum.

Kişisel imajda öncelikle, dış görünümümüzden çok sizi farklı kılan yönlerinizi keşfetmeniz gerekir. Bu anlamda kişisel güçlü bir imaj için kendimizi çok iyi tanımalıyız. Kişisel SWOT’umuzu çıkararak nerede hangi yanlarımızla hareket etmemiz gerektiğini seçmeliyiz. Bunun için hayatınızın her aşamasında hedefleriniz olmalı. Fırsatları iyi değerlendirmeli, riskten kaçmamalı ve daima cesur davranmalıyız. Başarısızlıktan korkmadan hep iyisi için mücadele etmeliyiz. Motivasyon

Samimi, Dürüst, Disiplinli Olmak, Stresle Baş Edebilmek

Aslında içimizle dışımızın bir olması, samimi ve dürüst olmak, disiplinli olmak, yerinde hamleleri iyi yapabilmek bu işin püf noktalarından birkaçıdır. En önemlisi de güven inşa etmenizdir. İnsanlar isimleriyle hitap edildiğinde size daha yakın ve daha samimi oluyorlar. İş dünyası açısından bu önemli. Kendinizi olduğu kadar karşı tarafın duygularını da önemsemeniz gerekiyor. Empati kurarak süreçleri yönetmek, kişisel imajın önemli bir parçasıdır. Bizi farklı kılan yönlerimizle bu değerlerimizi birleştirdiğimizde, emin olun başarıya giden yolda açılamayacak kapı yoktur.

İşimizde daha başarılı olabilir, sosyal hayatımızda daha çok tercih edilebiliriz. Her biri bir girişimci potansiyeli taşıyan gençlerimize özellikle tavsiyem stresi kontrol edebilmeleridir. Çünkü günümüz iş dünyası bazen çok ağır yükler yükleyebiliyor sırtımıza. Bunu çok iyi yönetmeliyiz. Kendimize nefes alma alanları yaratmalıyız.

Haber Tarihi : 15/11/2021
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::