Kuyumculuk ve Mücevherat sektörüne yönelik 14 Nisan 2021 tarihli, 31454 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan “Kuyum Ticareti Hakkında Yönetmelik” çerçevesinde işletmelerin hizmet kalitesinin artırılması, haksız rekabetin ortadan kaldırılması ve kayıt dışılığın önlenmesi amacıyla Yetki Belgesi çalışması yürürlüğe girdi.

Yönetmeliğe göre son tarih olan 31 Aralık 2021’e kadar tüm kuyum sektöründe iştigal eden işletmelerin yetki belgelerini almaları gerekmektedir. Yönetmelik sonrası işletmelerin kuyum niteliği taşımayan demo/imitasyon ürünleri bulundurması yasaklanarak bu sayede yanlış algı yaratılmasının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Bu kapsamda Sakarya’da faaliyet gösteren işletmeler içerisinde bu belgeyi alan ilk işletme olan SATSO Üyesi Ada Kuyumculuk’a belgesi, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ve Sakarya Ticaret İl Müdürü Emre Atmaca tarafından takdim edildi.

Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ, konuyla ilgili yaptığı açıklamada işletmelerin devamlılığı açısından belgenin alınmasının önemine değinerek, “Kuyum, mücevherat ve değerli taşlar sektöründe iştigal eden odamıza kayıtlı 230’a yakın üye işletmemiz bulunuyor. Değerli üyemiz Talip Gürmeriç’in işletmesi şehrimizde bu belgeyi almaya hak kazanan ilk işletme oldu, kendisine teşekkür ediyoruz. Bizler de bu iş disiplini ve hassasiyetinin diğer üyelerimize de örnek olması amacıyla Ticaret İl Müdürümüz ile birlikte takdim etmek istedik. Odamızdaki 34 meslek grubuna mensup binlerce üyemizin her biri işini layığıyla yürüterek, yasalara, kurallara ve yönetmeliklere uymakta hassasiyet göstermektedirler. Konu ile ilgili üyelerimize yönetmelik hakkında gerekli bilgilendirme ve duyuruları yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Ticaret İl Müdürü Emre Atmaca ise; “Yönetmelikle kuyum ticaretinin yanı sıra opal, akik, kuvars gibi yarı kıymetli taşlar ile bu taşlardan yapılan tespih gibi süs eşyalarının perakende satış, bakım ve onarımı da bu faaliyetlere dahil edilmiştir. Yönetmelik sonrası kuyum niteliği taşımayan demo/imitasyon ürünlerinin işletmelerde bulundurulması ve satışı yasaklanmıştır. Böylelikle tüketicide yanlış algı yaratılmasının ve haksız rekabet oluşmasının önüne geçilecektir. Sakarya’da bu belgeyi almaya hak kazanan ilk işletme olan SATSO üyesi Ada Kuyumculuk işletmesini gösterdiği hassasiyet ve ciddiyet için tebrik ediyoruz. Yetki belgesi başvurusu yapacak işletmeler www.sakarya.ticaret.gov.tr internet sitemizden ayrıntılı bilgiye ulaşabilirler.” dedi.


Haber Tarihi : 24/11/2021
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::