SATSO ve TOBB ETÜ-SEM işbirliğiyle “Müşteri İlişkileri Yönetimi” konulu online eğitim gerçekleştirildi.

Eğitmen Evrim İldem Develi’nin sunumu ve çok sayıda SATSO üyesinin online katılımıyla gerçekleştirilen eğitimde sadık müşteri kavramı, müşteri ilişkilerinin temeli ve yönetimi, hedefleri ile süreçleri dahil birçok önemli konuda önemli bilgiler aktarıldı.

Eğitmen Develi verdiği bilgileri sunumlarla desteklediği eğitimde katılımcılara şunları aktardı: “Kitle iletişim artık etkili değil ancak bitmiş de değil. Kitle iletişimin yerini sosyal medya almaya başlıyor ancak herkes online hayatta da değil. İşletmeler açısından mevcut müşteriyi elde tutmak yeni bir müşteri kazanmaktan daha az maliyetli. Müşteri sadakati çok önemlidir. Kişiselleştirilmiş web portalları ve alışveriş siteleri önem teşkil etmektedir. Burada anahtar kelime kişiselleştirilmiş yani kişiye özel. Herkes kendisine özel ister bu durum önemlidir.

Müşteri hakkında bilinmesi gerekenlere dikkat etmek öğrenmek gerekir. Farklı müşteri kitleleri hakkında bilgilenmek gerekir. Müşteriler hakkında sürekli kesin bilgiye sahip olmak ve uzun vadeli ilişkiler yaratmak gereklidir. Ürünü müşteriye özel sunmanız gereklidir. Müşteri İlişkiler Yönetimi müşteriye kendini özel hissettirmektedir. Farklı müşterilerin, farklı ihtiyaçlarını anlamaktadır. Rekabetin yoğun olduğu bir ortamda, bir işletmenin sadık müşterilere sahip olması, işletmenin devamlılığı bakımından çok önemlidir. Müşteri İlişkileri Yönetimi farklılaşma, maliyetleri minimize etme, uyumlu faaliyetler, müşteri taleplerini karşılama gibi faydalar sağlar.” dedi.

Müşteri ilişkilerinin önemine yönelik reel örneklerle devam eden eğitim, merak edilenlere hakkında soru-cevap bölümünün ardından noktalandı.

Haber Tarihi : 10/12/2021
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::