Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ile Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde Mesleki Eğitim Merkezleri Bilgilendirme Semineri gerçekleştirilecek.

1 Mart 2022 Salı günü saat 15.00’te SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ve Yönetim Kurulu Üyelerinin ev sahipliğinde SATSO hizmet binasında gerçekleşecek olan seminere, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı da iştirak edecek.

Gerçekleştirilmesi planlanan seminerde Milli Eğitim Müdürlüğünden uzman yetkililer, Mesleki Eğitim Merkezlerinde uygulanan çıraklık, kalfalık, ustalık ve usta öğreticilik eğitimleri ile işletmelere yönelik devlet katkıları ile ilgili konular anlatılacak olup seminer sonunda konu hakkındaki sorular cevaplandırılacak.

Seminerin önemine değinerek Oda üyelerinden ciddi bir katılım beklediklerini belirten Başkan Altuğ, “Sanayicisinden tüccarına ve hizmet sektörüne kadar iş dünyamızın devam eden en büyük sorunlarının başında nitelikli istihdam geliyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki protokol ile hayata geçen Mesleki Eğitim Merkezleri’nin bu soruna gerçek bir çözüm bulacağını umuyoruz. Genç öğrencilerin meslek sahibi olmaları, meslek içinde olup da belge sahibi olmayan insanlarımızın belge sahibi olması ve de iş dünyamızın ihtiyacı olduğu elemanı çekirdekten kendi bünyesinde istediği nitelikte yetiştirmesini sağlayan çok önemli bir projedir.

Bu önemli seminere Odamız üyelerinin katılımını bekliyoruz. İnanıyorum ki, bu ve benzeri uygulanabilir projeler, mesleki eğitim ve nitelikli istihdam sorunumuza köklü bir çözüm olacaktır.” dedi.
Haber Tarihi : 25/2/2022
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::