Makedonya Novaci Belediye Başkanı Stevche Stevanovski ve beraberindeki heyet SATSO’ya ziyaret gerçekleştirdi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ile Yönetim Kurulu Üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleşen programda karşılıklı kültür köprüsü oluşturularak iki şehrin sahip olduğu potansiyele yönelik istişarelerde bulunuldu.

Program kapsamında ayrıca Novaci şehrinde yapılması planlanan Novaci Organize Sanayi Bölgesine yönelik, SATSO Üyelerinin de katılımıyla tanıtım sunumu gerçekleştirildi. Bölgenin ve şehrin yatırımcılar açısından avantajları hakkında bilgiler paylaşıldı.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, “Sizleri Sakarya’da ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. 70’den fazla milletin bir arada dostça yaşadığı, göçlerle kurulmuş ve her kültürden izler barındıran şehrimize hoş geldiniz. Burada binlerce Makedonya göçmeni olan vatandaşlarımız da mevcut ve yabancı bir şehre gelmediniz. Sakarya aynı zaman turizm, eğitim ve sanayi ile tarım alanında ciddi potansiyelli bir üretim şehridir. Bizler de SATSO olarak sektörel anlamda ayrılmış 34 meslek grubuna mensup 15 bine yakın üyemizle şehir ekonomisi, istihdam ve ihracatının yüzde 90’dan fazlasını temsil ediyoruz. Dünyanın her noktasına ve ülkesine ihracat yapıyoruz. Balkan coğrafyası ile ciddi kültürel bağımız var ve yeni ülkelere açılmak isteyen üyelerimiz de yakın coğrafyada yatırıma sıcak bakacaklardır. Novaci Organize Sanayi Bölgesi projesinin hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Novaci Belediye Başkanı Stevche Stevanovski, “Şu an da kendimizi evimizde gibi çok rahat hissediyoruz. SATSO ve Sakarya’nın samimi, dostça misafirperverliğinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Sakarya birbirinden değerli potansiyele sahip bir şehir olarak çok dikkatimizi çekti. Dünyaca ünlü markaların üretim üsleri burada yer alıyor. Her alanda başarılı bir şehir olduğu anlatılıyor. Novaci olarak biz de doğal güzellikleri olan ve üretim anlamında da potansiyele sahip bir şehri temsil ediyoruz. Novaci bölgesi tarım konusunda da önde ve bölgemizde yer alan elektrik santralinde çok çalışanımız var, yabancı yatırımcılarımızın ciddi yatırımları mevcut. 180 dönümü aşan büyüklükte bir arazide modern, tüm standartları karşılayan bir sanayi bölgesi kurmak istiyoruz. Yatırımcıları da buraya çekmek için birçok teşvik ve avantaj sağlayacağız. Bölgemizde otoyol projesi gibi önemli birçok projede hayata geçmek üzere. Yatırımcıları bu avantajlı bölgede yatırıma davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
Haber Tarihi : 21/3/2022
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::