SATSO Başkanı Altuğ: “Bir Firmanın Atığı Başka Firmanın Hammaddesi Olabilir”

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyetlerini yürüten TOBB Sakarya İl Genç Girişimciler Kurulu TOBB Sakarya İl Genç Girişimciler Kurulu, Sakarya Genç Girişimciler ve İş İnsanları Derneği (SAKARYAGİAD) ile Ekonomi ve Ticaret Derneği Sakarya Şubesi (ETD) iş birliğinde 2022 Sakarya Satın Alma Zirvesi gerçekleştirildi.

100’den fazla firmanın stant açtığı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, TOBB Sakarya İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Mertcan Korkmaz, Sakarya Genç Girişimciler ve İş İnsanları Derneği (SAKARYAGİAD) Başkanı Zafer Bekdemir ile Ekonomi ve Ticaret Derneği Sakarya Şubesi (ETD) Başkanı Reşit Şamil Dedeoğlu’nun ev sahipliği yaptığı zirveye, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem Yüce Ak Parti İl Başkanı Yunus Tever, İlimiz Kurum ve Kuruluşlarının temsilcileri, çok sayıda ziyaretçi firma temsilcisi, basın mensupları ve ilgililer iştirak ettiler.

Katılımın oldukça yoğun olduğu ve şehir ticaretinde ses getiren zirvede birçok firma kendilerine ayrılan stant alanlarında faaliyetleri hakkında ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdiler.

Programın açılış konuşmasında kürsüye gelen ev sahibi kurum temsilcileri, zirvenin iş dünyasının birbiri arasındaki ticari işbirliği oluşturmasına katkı sunacağını belirterek şunları dile getirdiler:

ETD Sakarya Şubesi Başkanı R. Şamil Dedeoğlu, “ETD olarak ticari manada bir kriz seli geleceğini ve bu sele karşı yan yana omuza durmamızı, bu süreçte geleneksel ticaret yöntemlerimizi daha etkin ve daha farklı yöntemlerle değiştirmemiz gerektiğini çok önceden tespit etmiştik.  Yeni nesil ticarette bizler dijitalleşme, e-ticaret, network ve satın alma zirvelerinde yan yana gelerek ile işin ve müşterinin ayağına gidilmesi gerekiyor artık. Zirvenin şehrimiz nezdinde ve ülke ekonomisine katkıda bulunacağına inanıyorum. Satın Alma Zirvemize desteklerini esirgemeyen ve yola beraber çıktığımız tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

SAKARYAGİAD Başkanı Zafer Bekdemir, “2 yıldır devam eden pandemi evrensel sorunları da beraberinde getirdi.  Fiyat artışları, hammadde sıkıntıları ciddi anlamda kriz yarattı. Bu senaryolardan etkilenmemek adına teknolojiyi işimize daha çok entegre ederek sorunlara karşı birlikte mücadele vermek gerekiyor.  Bizlerin sorumluluğu üyelerimiz öncülüğünde şehrimizin ticaretini geliştirmektir.  Girişimcilik ve gelişme kültürünü besleyecektir. Bu çerçevede Sakarya GİAD olarak ekonomik tabanlı STK’lar ile iş birliğimiz çok önemsiyoruz. Hem işletmelerimizi hem de şehrimizde ticaret yapan firmaları buluşturarak ve bu birlikteliklerin ticarete dökülmesi için düzenlediğimiz satın alma zirvesinin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

TOBB Sakarya İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Mertcan Korkmaz, “Zirvemize şehrimiz iş dünyasından inanılmaz bir talep oldu ve bu seneden sonra bunun bir fuara dönüşmesinin ilk adımı olduğunu düşünüyoruz. Sakarya’nın ciddi şekilde fuar alanına ihtiyacı var ve bunu kaldıracak da çok büyük bir potansiyele sahiptir. Umuyoruz ki önümüzdeki yıllarda daha büyük kapsamlı zirveler gerçekleştireceğiz. Katılan herkese şükranlarımızı sunuyorum.” dedi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, “İşletmeler artık küreselleşen iş dünyasında kalite, maliyet ve performans unsurlarını içeren rekabet stratejileri geliştirmek durumundadırlar. Bu nedenle satın alma yönetimi işletme için en önemli konulardan biri haline gelmiştir. Çünkü satın alma ve tedariki, üretimden bağımsız düşünemeyiz. Yerel tedarikçilerimizle temasımızı güçlendirerek ilerlemeliyiz. Bu hem ihracatımıza, hem ithalatımıza, yerli üretimin artırılmasına, yerel ticaretin canlandırılmasına katkı sunacaktır.

SATSO olarak bizler de ticari iletişimin güçlenmesi ve sürdürülebilmesi adına çalışmalar yürütüyoruz. Önceki yıllar itibariyle belli başlı projelere imza attık ve belli aralıklarda üyelerimize eğitimler düzenlemeye devam ediyoruz. Yerel ticaretin canlanması ve desteklenmesi adına da oda olarak üyelerimizi de yönlendirirken örnek de oluyoruz. Alışverişinizi Sakarya’dan yapın sloganı ile yerel ticareti destekliyoruz.

Şunu bilmeliyiz ki; bir firmanın atığı başka firmanın hammaddesi olabilir. Yani üreten Sakarya’mızın artan ticaret hacminde hepimizin alın teri olsun istiyoruz. Üyelerimizin birbirini iyi tanıması, tedarikini birbirilerinden sağlaması, alışverişlerini kendi aralarında yapabilme pratiğine sahip olmaları son derece önemli. Biz her anlamda birbirine yeten bir kent olmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Protokol Üyeleri tek tek tüm stantları dolaşarak firma temsilcilerinin faaliyetleri hakkında bilgiler aldılar ve hayırlı işler dilediler.

Sakarya satınalma Zirvesi Programı gün boyu devam etti. Firmalar ürünlerini tanıtırken aynı zamanda işbirliği görüşmelerini de gerçekleştirdiler. Ev sahibi kurumlar tarafından önümüzdeki yıl için daha geniş kapsamlı bir etkinlik programı planlandığı vurgulandı.

Haber Tarihi : 23/3/2022
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::