Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ile TOBB ETÜ-SEM iş birliğinde “Araştırma Yöntemleri ve Pazar Araştırması” konulu online eğitim gerçekleştirildi.

Doç Dr. Berna Tarı Kasnakoğlu’nun sunumuyla gerçekleştirilen eğitimde bilimsel araştırma, veri analizi, bilginin işlenmesi, pazarlama stratejisi, pazar araştırması konularında bilgiler SATSO üyeleriyle paylaşıldı.

Doç. Dr. Kasnakoğlu eğitimde genel olarak şunlara değindi: “Pazarlama araştırmalarında, ilk görülene inanmadan altında yatan bilgilere ulaşmaya çalışılmalıdır.  Bir araştırmada bulgu elde edilir ve veri olarak değerlendirilir. Bilimsel araştırma konuları kapsamı altında veriyle hareket ediyoruz. Veri doğru toplandığında analizini etme süreci de daha kolay gerçekleşecektir.

Pazarlama ise stratejik bir sistemdir ve stratejide hedef kitle göz önünde bulundurulmalıdır. Tüketiciye faydası olacak bir hizmet anlayışı geliştirilebilir. Pazarlama bilgi sistemi, doğru bilginin zamanında doğru yerlere ulaşması için kullanılan sistemdir.  Pazar araştırmasında bilimsel ve doğru bilgi elde etmek istendiğinde bu araştırma yöntemi kullanılır. Bağımlı değişkenler içerisinde yer alan farkındalık, bilme, sevme, tercih gibi pazarlama tekniğine bağlama olayıdır.  Bu değişkenliğin göz önünde bulundurulması kitleyi tanımanızı, hedef kitleyi uzaklaştırmamanızı, hoşnut etmenizi sağlayacak faktördür.” ifadelerini kullandı.

Katılımın yoğun olduğu eğitim, soru-cevap bölümünün ardından noktalandı.
Haber Tarihi : 25/3/2022
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::