Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ve Gelir İdaresi Başkanlığı iş birliğinde oda üyelerinin görüş, öneri ve sorunlarının görüşüldüğü bilgilendirme semineri gerçekleştirildi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ev sahipliğinde gerçekleştirilen seminere Gelir İdaresi Başkanı Hüseyin Azili, Gelir İdaresi Grup Başkanı Mustafa Ersan ve Sakarya Vergi Dairesi Başkanı İlhan Akçay katılarak Oda üyeleriyle merak edilen konularda fikir alışverişinde bulundular.

Seminerin açılışını gerçekleştiren SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, “Başkanlarımızı  ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyuyor, üyelerimizin soru, görüş ve önerilerine duydukları hassasiyetten dolayı teşekkür ediyoruz. Üyelerimizin sorunlarını ve çözüm önerilerinin karşılık bulması bizlerin asli sorumluluğudur. Bu toplantının da bu yönde olumlu geçeceğini düşünüyorum.” dedi.

Gelir İdaresi Başkanı Hüseyin Azili, “Buraya istişare etmeye geldik. Amacımız SATSO üyelerinin mevzuatla ilgili görüş ve önerilerini dinleyerek sorunlara çözüm bulmaktır. Sorunları dinlemeye ve çözüm aramaya  devam ediyoruz. Vergiler devletimizin işleyişini sağlarken temel yapıyı da sağlamlaştırır. İş dünyamızın günümüz şartlarında durumun istedikleri gibi olmadığını kabul ediyoruz. Var olan sorunların çözümü için verimli bir toplantı olacağını umuyoruz. Ev sahipliği için SATSO’ya teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Soru-cevap şeklinde ilerleyen seminerde SATSO üyeleriyle KDV iadeleri, teminatlar, iş dünyasının yapılandırma talebi, sahte belgelerin engellenmesi ve vergi çeşitleri ile oranları gibi birçok konuda fikir alışverişinde bulunuldu.

Seminer Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ’un plaket takdiminin ardından noktalandı.

Haber Tarihi : 15/4/2022
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::