SATSO ile Doğu Marmara ABİGEM iş birliğinde "Kriz İletişimi ve Yönetimi” konulu online eğitim gerçekleştirildi.

SATSO Akademi platformu üzerinden, Reha Tartıcı moderatörlüğünde online olarak gerçekleştirilen eğitimde kriz, krizin türleri, kriz ortamında stratejik yönetim, kriz iletişimi, krize sebep olan faktörler gibi birçok bilgi SATSO üyelerine aktarıldı.

Eğitmen Tartıcı,” Kriz aniden gelişen bir örgütün bir toplumun varlığını veya hedeflerini tehdit eden ve acilen önlem alınması gerekilen bir durumdur. Krizlerin iyi anlaşılması gerekmektedir. Krizin temel özelliği ani gelişen bir durum olmasıdır ve önceden tahmin edilemez. Her kurumun ve kişinin varlığına karşı tehdit unsuru içerir.”

Krizin olumlu yanlarına da değinen Tartıcı, “Kriz değişim ve gelişim için yönetime baskı yapar ve kurumun zayıf yanlarını ortaya çıkarır. Örgüt sorunlarının açığa çıkması, bunların giderilmesi için yeni stratejiler oluşturulması, geleneksel yönetim tekniklerinin terk edilmesi, yeni liderler ortaya çıkması, örgüt içinde işbirliği ve ekip çalışmasına duyulan ihtiyacın artması gibi olumlu değişmelere yer açan yanları da vardır.” dedi.

Katılımın yoğun olduğu eğitim, soru-cevap bölümünde katılımcılar ile eğitmen arasındaki fikir alışverişinin ardından noktalandı.

Haber Tarihi : 23/5/2022
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::