Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla Sakarya’nın yerel basın mensupları ve medya kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ve Yönetim Kurulu Üyelerinin ev sahipliği yaptığı programa Sakarya Basın İlan Kurumu Genel Müdürü İbrahim Çorbacı, Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, Sakarya Gazeteciler Birliği Başkanı Müjdat Çetin, RATED Başkanı Remzi Adıyaman, Anadolu Ajansı Sakarya Bölge Müdürü Yücel Velioğlu ile çok sayıda basın mensubu iştirak etti.

“Bizler için bir gelenek”

Basın mensuplarını selamlayarak açıklamalarda bulunan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, “Yerel basın mensuplarımızı daima en önemli paydaşlarımız arasında görüyoruz. 24 Temmuz, 10 Ocak gibi önemli basın günlerinde bizler de kendileriyle bir araya gelmeyi gelenek haline getirdik ve yıllardır birlikte kutluyoruz.

SATSO olarak şehrin en büyük ve en etkin mesleki tabanlı sivil toplum kuruluşuyuz. Üye sayımız her geçen gün artmaya devam ediyor. Böylelikle de hem üyelerimize, hem de şehrimize olan sorumluluk bilincimiz ve görevimiz de artıyor. Şehir olarak hep birlikte birçok çalışmaya imza atıyoruz, ilimiz kurum ve kuruluşlarıyla iş birliği içerisinde hareket ediyoruz. Bu faaliyetlerimizin kamuoyuna yansıması ve duyurulmasında da yerel basınımız bizlere destek oluyor, güç veriyor. Aramızda bu işe yeni başlamış genç arkadaşlarımız, işini hakkıyla yapan, emek veren gazeteciler ve onlarca kişiye istihdam sağlayan imtiyaz sahipleri de var. Hepinize çalışmaları için teşekkür ediyorum. Biz birlikte olursak güçlüyüz. Sizler de, biz de daha iyi bir Sakarya için çalışıyoruz. Tüm bu duygu ve düşüncelerle katılımınız için teşekkür ediyor 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nızı kutluyoruz.” dedi.

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, “Sansürün kaldırılışının yıl dönümü bu önemli gün 1971 tarihinden bu yana Basın Özgürlüğü için Mücadele Günü olarak kutlanıyor. Demokraside basın ve haberleşme özgürlüğünün ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu konuda mücadele etmek ve birlikte hareket etmemiz gerekiyor. SATSO yıllardır bizim önemli günlerimizi unutmuyor ve geleneksel olarak bizimle bir araya gelmeyi sürdürüyor. Bunun için tüm gazeteci ve basın mensubu arkadaşlarım adına SATSO’ya teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Sakarya Gazeteciler Birliği Başkanı Müjdat Çetin, “Her yıl geleneksel olarak 10 Ocak ve 24 Temmuz’da bizleri ağırlayan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulumuza teşekkür ediyoruz. Gazeteciler olarak birlikte olursak büyük bir güç oluruz ve birlikte her şeyin üstesinden gelebiliriz. Gelin birlikte olalım sorunlarla mücadele edelim. Güzel organizasyon için SATSO’ya tekrar  teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından sohbet ortamında geçen toplantıda, Başkan Altuğ, basın mensuplarının şehre, SATSO’ya ve gündeme dair sorularını yanıtladı.

Haber Tarihi : 25/7/2022
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::