SATSO ile Doğu Marmara ABİGEM işbirliğinde Finansal Plan ve Okuryazarlık konulu eğitim gerçekleştirildi.

Eğitim ve seminer platformu SATSO Akademi üzerinden, Eğitmen Hüseyin Mandacı’nın sunumuyla gerçekleştirilen eğitimde finansal okuryazarlık, yatırım ve tasarruf kavramının önemi, finansal tablolara giriş gibi konularda katılımcılara bilgiler paylaşıldı.

Eğitmen Mandacı paylaştığı bilgiler sırasında genel olarak şunları dile getirdi: “Ekonomi sınırlı kaynaklarla sınırsız ihtiyaçların giderilmesidir. Dünyadaki sorunların temelinde ekonomi yatar. Her arz kendi talebini oluşturur. Ekonomide arz ve talep finansı nasıl yönetmemiz gerektiğini gösterir. Arz az olduğu zaman fiyatlar artar.

Değer yaklaşımı dinamik, fiyat yaklaşımı statik bir yaklaşımdır. Ekonomik hareketlerde işletme mantığıyla fiyat yaklaşımıyla hareket etmek gerekiyor. Para önemli bir değer ancak paranın da zamana karşı değeri ve değişimi vardır. Para nominal ve reel değer olarak 2 şekildedir. Nominal: paranın üzerinde yazan değer, reel ise onun alım gücüdür. Paranın reel değerini bilmek gerekiyor.”

Enflasyonu İyi Okumak

Mandacı, bir fiyatın oluşabilmesi veya kabul görmesi adına karşı tarafın itibar etmesinin önemine vurgu yaparak; “Arz ile talebin kesiştiği yerde fiyat oluşur. Arz talepten yüksekse fiyatlar düşer, talep fazlaysa fiyat artar. Enflasyonu iyi anlamak ve okumak lazım. Latince kökenli ve anlamı şişme olan bu kelimedir. Fiyatlar sürekli şişiyorsa, nedeni olmadan yükseliyorsa buna enflasyon denir.

KOBİ’ler çok önemlidir. İşletmelerin yüzde 99 kadarı KOBİ’lerden oluşur. Ülke ekonomisinin ve kalkınmasının temelinde KOBİ’lerin desteklenmesinden oluşur. Şirketlerin varlığı ve amacı ile insanların yaşamı ve gayesi aynıdır. Bu eğitimde anlatılanlar ve aktarılanlar işletmenizin varlığına ve amacına katkı vermektedir. “ diyhe konuştu.

Örnekler ve sunumlar ile devam eden eğitim soru-cevap bölümünün ardından noktalandı. Eğitime katılanlara SATSO Akademi platformu üzerinden katılım belgeleri takdim edildi.

Haber Tarihi : 28/7/2022
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::