Ülke genelinde 365 Oda/Borsa’nın üst kuruluşu olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu Sakarya’daydı.

Trabzon’un ardından bu yıl ikincisi Sakarya Ticaret Borsasının ev sahipliğinde Sakarya’da gerçekleştirilen Dünya Fındık Haftası ile Lisanslı Depo Açılışı etkinlikleri kapsamında Sakarya’da olan Hisarcıklıoğlu, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ’a da vefat eden babası sebebiyle taziye ziyaretinde bulundu.

DÜNYA FINDIK HAFTASI ETKİNLİKLERİ

TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Sakarya’ya gelen Hisarcıklıoğlu’na Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, SATSO Meclis Başkanı Talip Kuriş ve Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı, Ulusal Fındık Konseyi Başkanı Hamza Bölük, Fındık Üreticisi İllerin Oda/Borsa Başkanları, SATSO ve STB Yönetim Kurulu Üyeleri ile İl Protokolü temsilcileri eşlik ettiler.

Başkan Hisarcıklıoğlu, ilk olarak STB ev sahipliğinde gerçekleştirilen Hendek İlçesinde bulunan Sarılar Fındık tesislerinde ilk fındık alımı ve randıman ölçümü etkinliğine iştirak etti. Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal ile İlçe Belediye Başkanları ve çok sayıda davetli etkinliğe katıldı.

LİSANSLI DEPO TESİSLERİ AÇILIŞI

Etkinliğin ardından Sakarya Ticaret Borsası tarafından Alancuma bölgesinde yaptırılan Lisanslı Depo Tesisleri’nin açılış törenine geçildi. 26.500 ton kapasiteli tesisin açılışı gerçekleştirildi.

Lisanslı Depo açılışının ardından tüm katılımcılar ve protokol, Sakarya Çark Caddesinde Dünya Fındık Haftası Kortej Yürüyüşünü gerçekleştirdi. Cadde üzerinden halkı selamlayıp işletme sahipleriyle bir araya gelinerek ve fındık ikramında bulunuldu.

BAŞKAN ALTUĞ’A TAZİYE ZİYARETİ

Kortej Yürüyüşünün ardından TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve TOBB Yönetimi, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ’un babasının vefatı nedeniyle SATSO Hizmet Binasında taziye ziyareti gerçekleştirildi ve dualar eşliğinde başsağlığı dilekleri iletildi. SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ’a da babasının vefatı nedeniyle başsağlığı ve sabır dileklerini iletti.

FINDIĞA DEĞER KATANLAR ÖDÜL TÖRENİ

Taziye ziyaretinin ardından devam eden etkinlikler kapsamında Sakarya Ticaret Borsası ve Ulusal Fındık Konseyi ev sahipliğinde “Fındığa Değer Katanlar” ödül töreni gerçekleştirildi. Fındık İhracatında ilk 10 sırada bulunan firma temsilcileri, fındığa değer kazandıran bilim adamları, gazeteci ve yazarlar, sponsorlar ve daha birçok kategoride ödüller sahiplerine verildi. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası hem etkinliklere sponsor olması hem de fındığa değer kazandıran faaliyetlerde bulunması dolayısıyla 2 ayrı ödüle layık görüldü.

Ödül töreninde konuşan Başkan Hisarcıklıoğlu şunları dile getirdi: fındığın Türkiye'nin en stratejik ve değerli tarım ürünlerinin başında geldiğini vurguladı. “ Hiçbir ithal girdisi yok, tamamen yerli ve milli. İhracat gelirinin tümü, ülkemizde kaldığından ayrıca çok değerli. Her sene 2 milyar dolar civarında döviz kazandırıyor. 600 bin aileye ekmek oluyor. Toprağı koruyor, güzelleştiriyor. Fındıkta üretim zengini, gelir fakiriyiz. Yaklaşık 120 ülkeye fındık ihraç ediyoruz. Ama ihracatın ancak yüzde 40’ı işlenmiş fındık şeklinde. Bunun için önce fındığın kalitesini artırmak lazım. Alanları ıslah edip, yaşlı bahçeleri yenilememiz lazım. Bakımına-budamasına daha çok özen göstermemiz lazım. Böylece, ihracat gelirini ikiye katlar, 5 milyar dolara çıkarabiliriz. TOBB olarak, Ticaret Borsalarımızla birlikte, fındığa değer katmak üzere, lisanslı depoların artması için çalışıyoruz.   

Etkinlikler ile ilgili değerlendirmede bulunan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, “Üst kuruluşumuz TOBB’un kıymetli Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOBB Yönetimi beraberindeki oda ve borsa başkanlarımızı şehrimizde misafir ettik. Paydaşı olduğumuz Dünya Fındık Haftası etkinliklerine katıldık. Hem SATSO hem de STB Sakarya için var gücüyle çalışmaya devam ediyor. TOBB Başkanımızı bir kez daha Sakarya’da ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. TOBB Başkanımıza ve Yönetimine, beraberinde katılan herkese taziye ziyareti ve başsağlığı dilekleri için teşekkür ediyorum. Sakarya’mız birçok alanda hızlı gelişmeyi sürdürüyor. Sanayi, tarım, eğitim, turizm, kültür gibi birçok ayrı alanda hızlı yatırımlar gerçekleştiriyor. Bu hızlı atılımlarda söz sahibi bir il olmaktan gurur duyuyoruz. Daha nice birçok açılış ve etkinlik gerçekleştireceğiz ve Rifat Başkanımız başta olmak üzere TOBB temsilcilerini şehrimizde daha da çok ağırlamayı umut ediyoruz.” diye konuştu.
Haber Tarihi : 9/8/2022
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::