Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde Sakarya Mesleki Tabanlı Sivil Toplum Kuruluşları Başkan ve Temsilcileri Rusya Federasyonu’na ekonomik iş birliği ziyareti gerçekleştirdi.

Sakarya heyeti SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ve Yönetim Kurulu Üyesi Suat Akın, Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Genç, MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı İsmail Filizfidanoğlu, SakaryaGİAD Başkanı Zafer Bekdemir, ASKON Sakarya Şube Başkanı Engin Tumbaz, ETD Sakarya Şube Başkanı Şamil Dedeoğlu, SASİAD Başkanı Ali Tamer Birlik ve Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Karayaka, SAMİB Başkanı Turgay Çelik ve Sakarya iş insanlarından oluştu.

Heyet Türkiye Cumhuriyeti Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar’ı , Lipetsk Bölgesi Ticaret ve Sanayi Odası’nı ve Rusya Federasyonu Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek önemli görüşmeler gerçekleştirdi ve ikili iş birliği anlaşmalarına imza attı.

Program dönüşü değerlendirme bulunan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ziyaretin Sakarya iş dünyası adına oldukça verimli geçtiğini belirterek şunları belirtti; “Sakarya iş dünyası temsilcileri olarak bir Rusya çıkarması gerçekleştirdik. Ülkemizin ve Sakarya’mızın ticari, ekonomik olarak ciddi işbirliği içinde olduğu Rusya’yı ziyaret ettik.

İlk olarak Türkiye Cumhuriyeti Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar'ı makamında ziyaret ettik, Sakarya’mızın selamlarını kendisine ilettik ve programımızın detayları hakkında bilgiler vererek fikir alışverişinde bulunduk. Kendisine misafirperverliği için Sakarya iş dünyamız adına teşekkür ediyorum.

Ardından Ağustos ayında Odamızda ağırladığımız Lipetsk Bölgesi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Anatoly V. Goltsov'a iade-i ziyaret gerçekleştirdik ve Lipetsk bölgesinden iş insanları ile bir araya geldik, karşılıklı yatırımları istişare ederek ikili iş birliği ve iyi niyet anlaşmasına imza attık. Anlaşmanın iki taraf için ekonomik olarak ilişkileri daha da ileriye taşıyacağına inanıyorum.

Son olarak da Rusya Federasyonu Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Vladimir Padalko’nun misafiri olduk. Şehrimizin üretim ve ihracat gücünü, tarımsal potansiyelini, konumunu ve sanayi yatırımlarını tanıttık.

İki ülke arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi için ciddi bir potansiyel var. Rusya ile ticaretimiz 3 kat artış gösterdi. Rusya ile Sakarya arasındaki lojistik zincirin gelişmesinde büyük rol oynayan ve her ay onlarca karşılıklı RO-RO seferlerinin gerçekleştiği Karasu Limanımız da bunda ciddi bir rol oynuyor. Sakarya ve Rusya arasında B2B iş birliği, karşılıklı yatırım fırsatları açısından çok ciddi kazanımlar elde ettiğimiz ve devamının geleceğini ümit ettiğimiz bir ziyaret programı oldu. Tüm STK Başkanlarımız ve temsilcilerine destekleri için teşekkür ediyorum. Üyelerimizin ve Sakarya iş dünyamızın ihracatını geliştirip uluslararası pazarlarda daha çok yer alması ve doğrudan yabancı yatırımların da şehrimize gelmesi adına bu programları çok daha sık gerçekleştireceğiz.” dedi.

Haber Tarihi : 22/10/2023
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::