Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası; Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını 25 Ekim Çarşamba günü birbirinden özel etkinlikler ile kutlayacak.

“DÜNDEN 100’E SAKARYA” SERGİSİ

İlk olarak 25 Ekim Çarşamba günü saat 14.00’te SATSO hizmet binasında saat 14.00’te SAGÜSAD’ın katkılarıyla Sakarya’nın daha önce sergilenmemiş tarihi şehir fotoğrafları ve günümüz karşılaştırmalı belgesel fotoğraf çekimleri ile sergilenecek SATSO hizmet binası fuaye alanında “Cumhuriyet’in 100. Yıl Sergisi” gerçekleştirilecek.

“CUMHURİYET İLE BÜYÜYEN SAKARYA” KİTAP LANSMANI

Dünden 100’e Sakarya fotoğraf sergisinin açılış töreninin ardından aynı salonda Tarihçi Resül Narin tarafından derlenen bilgilerden oluşan SATSO’nun 100. Yıl armağanı olarak yayınlanan “Cumhuriyet ile Büyüyen Sakarya - Kazadan Vilayete Bir Başarı Hikayesi” isimli SATSO Prestij yayınının Tanıtım Töreni gerçekleştirilecek.

SATSO TMT VE TRT SANATÇISI ESRA İÇÖZ 100. YIL KONSERİ

Aynı akşam saat 19.00’da ise Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde SATSO Türk Müziği Topluluğu tarafından, TRT Sanatçısı Esra İçöz’ün de katılımıyla Şef Öğr. Gör. Hamdi İtil yönetiminde “Cumhuriyet’in 100. Yıl Konseri” gerçekleştirilecek.

TÜM SAKARYALILAR DAVETLİDİR

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, “Sayısız mücadele ile kazanılmış, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde Türk Milleti’nin sağlam kudret ve inancı ile inşa ettiği Cumhuriyeti’miz 100 yaşına giriyor.

99 yıldır her yıl 29 Ekim’de aynı gurur ile kutladığımız bu önemli gün, bu yıl daha anlamlı olacak. Bizler de SATSO olarak bu destansı kuruluş hikayesine yakışır bir şekilde etkinlikler tertip ettik.

25 Ekim Çarşamba günü saat 14.00’te Odamız fuaye alanında “Dünden 100’e Sakarya” konulu fotoğraf sergimizin açılışını gerçekleştireceğiz. Fotoğraflarla geçmişi yâd edecek ve gelişimimize tanıklık edeceğiz. Saat 14.30’da Cumhuriyetin kurulduğu 1923’ten Sakarya’mızın il olduğu 1954 yılına kadar ilimizin gelişimini konu alan “Cumhuriyet ile Büyüyen Sakarya- Kazadan Vilayete Bir Başarı Hikayesi” isimli dönem kitabımızın lansman törenini gerçekleştireceğiz.

Aynı akşam saat 19.00’da ise 15 yılı aşkın süredir Odamız bünyesinde faaliyetlerini yürüten SATSO Türk Müziği Topluluğu’muzun “100. Yıl Konseri”ni gerçekleştireceğiz.  Şef Öğr. Gör. Hamdi İtil yönetimindeki konsere TRT Sanatçısı Esra İçöz de 100. yıla özel şarkılarla eşlik edecek.

Milli duruşumuzun simgesi Cumhuriyetimizin 100. yılında da birlik ve beraberliğimizi koruyarak bu özel etkinliklerimize tüm Sakaryalılarımızı bekliyoruz.”

Haber Tarihi : 23/10/2023
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::