Uluslararası Sakarya Balkan Günleri kapsamında Sakarya’da misafir olarak bulunan Balkan ülkeleri temsilcilerinden oluşan heyet SATSO’yu ziyaret etti.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte kültürel ve tarihi bağlar konuşulurken geleceğe yönelik de ekonomik iş birlikleri ele alındı.

Kosava Milletvekili Mergim Lushtaku, Gjilan Şehri Belediye Başkanı Alban Hyseni, Vushtrri Şehri Belediye Başkanı Ferit İdrizi başta olmak üzere toplam 8 ülkeden 40’tan fazla temsilcinin katıldığı ziyarete Türkiye’den de Balkan ülkeleri ve Balkan göçmenlerine yönelik faaliyetler gerçekleştiren dernek, federasyon, vakıf vb. temsilcileri ile kanaat önderleri iştirak etti.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, “Odamızda sizleri ağırlamaktan mutluluk ve onur duyuyoruz. Üreten şehir Sakarya’ya hoş geldiniz. Göçlerle kurulmuş, birçok etnik kültüre ev sahipliği yapan şehrimiz özellikle Balkan göçmeni dediğimiz vatandaşlarımızın da fazlaca yaşadığı bir il ve yabancı bir şehirde değil, evinizde gibisiniz. Balkan ülkeleriyle birçok ortak kimliğe, kültüre, tarihe sahibiz. Bizler kardeşiz. Uluslararası Sakarya Balkan günleri de bu anlamda çok önemli bir organizasyon. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Bizler de SATSO olarak 17 bini aşkın üyemizden aldığımız güçle şehrimizi ve ülkemizi daha iyi yerlere getirmek için çalışıyoruz. En yakın zamanda bizlerin de Balkan ülkelerine kültürel, sosyal ve ekonomik iş birliğine yönelik ziyaret planımız var. İade-i ziyaret yapmak isteriz. Bugün burada bulanan herkese teşekkür ediyorum. Sizleri Sakarya’da ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz.” Dedi.

Konukların sırayla söz alarak karşılıklı hoşgörü içerisinde devam eden görüşmelerin sonunda SATSO Başkanı Altuğ tarafından SATSO’nun Cumhuriyet’in 100. Yılına özel çıkardığı “Cumhuriyetle Büyüyen Sakarya-Kazadan Vilayete Bir Başarı Hikayesi” ve “Topraktan Sofraya Sakarya Mutfağı” kitabı hediye edildi.

Heyet daha sonra Başkan Altuğ öncülüğünde SATSO fuaye alanındaki “Dünden 100’e Sakarya” fotoğraf sergisini gezdi.

Haber Tarihi : 2/11/2023
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::