Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyetlerini sürdüren TOBB İl Kadın ve Genç Girişimciler Kurulları Girişimcilik Çalıştayı ile yol haritalarını belirlediler.

Ekim ayında gerçekleştirilen girişimci kurulları icra komitesi seçimlerinin ardından çalışmalarına başlayan Sakarya Kadın ve Genç Girişimciler icra komiteleri görev süreleri boyunca yapacakları faaliyetlere altlık oluşturacak çalıştayda kurul üyeleri ile bir araya geldiler.

Söz konusu çalıştaya SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Kadın Girişimciler İcra Komitesi Başkanı Elvan Bilgehan Dikici, Genç Girişimciler İcra Komitesi Başkanı Semih Çiftçi, SATSO Genel Sekreteri Şevket Kırıcı Kadın ve Genç Girişimciler Kurul Üyeleri katıldı.

Richmond Nua Welness Hotelde gerçekleştirilen çalıştay programında genç ve kadın girişimciler farklı oturumlarda girişimcilik üzerine beyin fırtınası gerçekleştirdi.

İki oturumda toplam 6 masada 3 ana konuda gerçekleştirilen çalıştayda; girişimcilik ekosistemi, finansman ve sürdürülebilir girişimcilik konularında masa çalışmaları yapıldı. İlk oturumda sorun tespitine yönelik çalışma yapılırken, ikinci oturumda belirlenen sorunlara yönelik çözüm önerileri ve paydaş belirlenmesi gerçekleştirildi. Dijital olarak gerçekleştirilen çalıştayda katılımcılar görüş ve önerilerini cep telefonu üzerinden sisteme yazılı olarak ilettiler.

SATSO Kadın Girişimciler İcra Komitesi Başkanı Elvan Bilgehan Dikici ve SATSO Genç Girişimciler İcra Komitesi Başkanı Semih Çiftçi icra komiteleri nezdinde girişimciliğin geliştirilmesine yönelik çalışmalara ışık tutacak önemli bir çalıştay gerçekleştirdiklerini belirterek katılımcılara değerli görüşlerini paylaştıkları için teşekkür ettiler.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ da yaptığı konuşmada girişimciliğin ekonomiye değer katmak anlamında önemine dikkat çekerek şunları dile getirdi; “girişimciliğin yerel ekonomiye katkısı büyük önem taşıyor. Girişimciler, yerel ekonomilerin can damarıdır çünkü yenilikçilikleri, yaratıcılıkları ve cesaretleriyle iş dünyasına yeni bir soluk getirirler. Yerel düzeyde girişimcilik, birçok açıdan ekonomiye katkı sağlar. İş imkanları yaratmaları, ticareti canlandırmaları ve yenilikçi çözümler sunmaları, yerel ekonominin büyümesine ve toplumun refahına katkıda bulunmaları açısından önemi büyük olan girişimciliğin genç ve kadın kurullarımız öncülüğünde desteklenmesi ve niteliklerinin artırılması bizim öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Bu çalıştayımız da bu anlamda değerlidir. Çıkacak sonuçlar bize yol gösterecek ve iş planlarımıza katkı sunacaktır. Verimli geçeceğine inanıyorum.”

Çalıştayın sonuç raporunun açıklanması ile kurullar yol haritalarına göre çalışmalarını başlatacaklar.

Haber Tarihi : 5/12/2023
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::